31

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Ζόρζε Σαμπάιο, όρισε την Πέμπτη ως νέο πρωθυπουργό της χώρας το νικητή των εκλογών και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζοζέ Μανουέλ Ντουράο Μπαρόσο. Το κόμμα επιβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.


Πιθανότερος εταίρος φέρεται να είναι το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο κέρδισε 14 έδρες στις πρόσφατες εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, η κυβέρνηση συνασπισμού θα έχει πλειοψηφία μίας έδρας στο Κοινοβούλιο, όπως μεταδίδει το BBC.


Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Πάουλο Πόρτας, δήλωσε από την πλευρά του ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας και αναμένει να δοθούν στο κόμμα του τουλάχιστον δύο υπουργεία.


Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ανεδείχθη νικητής των πρόωρων εκλογών, οι οποίες διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, με ποσοστό 40,12% και 102 βουλευτές, ενώ το Λαϊκό Κόμμα εξασφάλισε 14 έδρες στην πορτογαλική Βουλή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ