
Σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατέληξαν αντάρτες και κυβέρνηση στην Αγκόλα
Σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατέληξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Αγκόλα και οι αντάρτες της UNITA, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο, κατά την διάρκεια συγκρούσεων, του ιδρυτή της οργάνωσης Τζόνας Σαβίμπι.
37
Σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός κατέληξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Αγκόλα και οι αντάρτες της UNITA, τρεις εβδομάδες μετά το θάνατο, κατά την διάρκεια συγκρούσεων, του ιδρυτή της οργάνωσης Τζόνας Σαβίμπι, ανακοινώθηκε από πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.
Στις συνομιλίες, που πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Μοξίκο της ανατολικής Αγκόλα, εκπρόσωποι των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων συμφώνησαν να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να τερματιστούν άμεσα οι εχθροπραξίες, ανέφεραν πηγές απο τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
Η τηλεόραση BBC,επικαλούμενη το καθεστώς της Αγκόλα στην Λουάντα, μετέδωσε πως στη συνάντηση που διήρκεσε τέσσερις ώρες έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων ο στρατηγός Γκεράλντο Νούντα, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Αγκόλα και ο στρατηγός Αμπρέου Κομορτέιρο, απο τους αντάρτες.
Τόσο οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και οι αντάρτες συμφώνησαν να εφαρμόσουν το Πρωτόκολλο της Λουζάκα, του 1994, μία ειρηνευτική συμφωνία με την οποία τερματιζόταν ο 20-χρονος εμφύλιος πόλεμος. Η συμφωνία αυτή κατέρρευσε με την επανάληψη των συγκρούσεων το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο
- ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία 43χρονης: Η κυβέρνηση να σταματήσει να αρνείται τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»
- Μετρό: Τροποποιούνται δρομολόγια της Γραμμής 2 λόγω έργων – Οι σταθμοί που θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- Καιρός: Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία – Πότε επιστρέφει η Άνοιξη
- Τάκερ Κάρλσον εναντίον Τραμπ: Μια προδιαγεγραμμένη ρήξη με βαρείς χαρακτηρισμούς


