Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την Πέμπτη – Κέρδη για το Nikkei
Μεικτές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τις πρώτες συναλλαγές της Πέμπτης, με τις όποιες πιέσεις να προέρχονται κυρίως από τις εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού και φαρμακευτικού κλάδου. Στο Τόκιο, ο Nikkei είχε άνοδο 1,34%.
28
Με πτώση κατά 13,30 μονάδες (0,25%) ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 5.258,70 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε την ίδια ώρα άνοδο 0,27%, στις 4.535,87, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX βρισκόταν στις 5.264,07 μονάδες, έπειτα από άνοδο 0,34%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 σημείωνε οριακή υποχώρηση 0,01%, αλλά τα blue chip του DJ Euro Stoxx50 κέρδιζαν έδαφος κατά 0,22%.
Πιέσεις δέχονταν οι εταιρείες του τηλεπικοινωνιακού και του φαρμακευτικού κλάδου, έπειτα από την ανακοίνωση Goldman Sachs ότι θα υποβαθμίσει την αξία της Orange -γερμανική θυγατρική της KPN στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας- αλλά και την ήττα που υπέστη η Glaxo SmithKline σε αμερικανικό δικαστήριο, το οποίο έκρινε παράνομες τρεις πατέντες της.
Νωρίτερα, το Χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,34% και ο δείκτης Nikkei διαμορφώθηκε στις 11.568,82 μονάδες. Aιχμή του δόρατος αποτέλεσαν οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας, αλλά και το εντυπωσιακό ράλι του τίτλου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ SEIYU.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιλ Σεντάκα: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος του ροκ εν ρολ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Φεβρουαρίου – Γιατί θεωρείται άτυπο Ψυχοσάββατο
- Δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέει το Ιράν – Έκλεισε ο εναέριος χώρος της χώρας
- Λόρα: Πώς βρέθηκε σε δομή στο Βερολίνο – Τι είπε η Γερμανική αστυνομία στον πατέρα της
- Σενάρια από τη Σερβία για Ρόμπινσον και Ολυμπιακό (vids)
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
