Προβλήματα σε 13 ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων έχει εντοπίσει το ΥΠΑΝ
Περίοδο χάριτος έχουν λάβει από το υπουργείο Ανάπτυξης 13 ασφαλιστικές επιχειρήσεις στον κλάδο αυτοκινήτου (από τις συνολικά 49 που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά), προκειμένου να καλύψουν τα «κενά» που εμφανίζουν τα αποθεματικά τους.
27
Δεκατρείς ασφαλιστικές επιχειρήσεις (που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του αυτοκινήτου) έχουν λάβει χρονική περίοδο χάριτος από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να καλύψουν τα «κενά» που εμφανίζουν τα αποθεματικά τους.
Όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Θεοδώρου, οι έλεγχοι της αρμόδιας υπηρεσίας εντόπισαν προβλήματα σε 13 από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερος ο τρόπος εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, συγκροτείται γνωμοδοτική επιτροπή, η οποία σε σύντομο χρονικό θα παρουσιάσει προτάσεις.
Πρόθεση του υπουργείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός, είναι να εξυγιανθεί η ασφαλιστική αγορά και να αισθάνεται ασφαλής ο καταναλωτής και αυτό δεν αποκλείει να κλείσουν και άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νόμου.
Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, έχει θορυβήσει την ηγεσία του Επικουρικού Ταμείου, το οποίο αναζητεί λύσεις για να καλύψει την «τρύπα» των 118 και πλέον εκατ. ευρώ που έχει σήμερα, ενώ σε ενδεχόμενο νέου κλεισίματος ασφαλιστικής εταιρείας η «τρύπα» θα μεγαλώσει.
Την προσεχή εβδομάδα έχει οριστεί συνάντηση με τους εκπροσώπους του Επικουρικού, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να προταθούν λύσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση που υπάρχει είναι να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων, προκειμένου να καλυφθεί μέρος του οικονομικού ελλείμματος του ταμείου -μία εξέλιξη που θα συμπαρασύρει το κόστος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Στο μεταξύ, έχει απαγορευθεί στη γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Sovag να αναλαμβάνει νέα ασφαλιστήρια συμβόλαια έως ότου δημιουργήσει υποκατάστημα στη χώρα μας, ενώ η λειτουργία της εταιρείας οδικής βοήθειας Express Service, της οποίας έχει ανακληθεί η άδεια, παραμένει υπό εκκρεμότητα μέχρι να εκδικασθεί η προσφυγή της στο ΣτΕ.
ΑΠΕ
- Ήταν δίκαιο, άλλα άργησε να γίνει πράξη: Η Γαλλία θα επιστρέψει λεηλατηθέντα έργα από τις πρώην αποικίες της
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 12 νεκροί από επίθεση ρωσικού drone σε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου
- Η ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό (pic)
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ (pic)
- Ο Εμπαπέ ισοφάρισε ρεκόρ των Μέσι, Ρονάλντο
- Μεγάλα τα προβλήματα από την κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
