
Δεν αλλάζει το αμερικανικό πυρηνικό δόγμα, τονίζει ο Κόλιν Πάουελ
Δεν υφίσταται «αξιοσημείωτη αλλαγή» στο δόγμα της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης, διαβεβαίωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, μιλώντας στη Γερουσία, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ανησυχίες από τα πρόσφατα δημοσιεύματα.
27
Διευκρινίσεις στους Αμερικανούς γερουσιαστές για το θέμα του δόγματος της πυρηνικής δύναμης των ΗΠΑ παρείχε, την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κόλιν Πάουελ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υφίσταται «αξιοσημείωτη αλλαγή» σε σχέση με την πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ερωτώμενος από την αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας για το εάν έχουν μειωθεί οι προϋποθέσεις ενεργοποίησης της αμερικανικής πυρηνικής δύναμης, ο κ. Πάουελ ήταν κατηγορηματικός. «Κλιμάκωση τώρα δεν υπάρχει» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι, αντιθέτως, ο Τζορτζ Ο. Μπους ενδιαφέρεται να μειωθούν διεθνώς τα πυρηνικά οπλοστάσια στο κατώτερο δυνατό επίπεδο.
Το αμερικανικό σχέδιο δεν έχει υιοθετηθεί, τονίζει και ο Ρόμπερτσον
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον, δήλωσε την Τρίτη ότι η μυστική έκθεση του Πενταγώνου δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει την αλλαγή του πυρηνικού δόγματος.
«Δε νομίζω ότι κανένας στις ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι μία συγκεκριμένη πολιτική έχει υιοθετηθεί» αναφορικά με τα πυρηνικά, υποστήριξε ο κ. Ρόμπερτσον, μιλώντας σε συνέδριο του Ινστιτούτου Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων (IRIS) στο Παρίσι. Το ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, δεν σκοπεύει να αλλάξει το πυρηνικό δόγμα που βασίζεται στην αποτρεπτική δύναμη, διευκρίνισε.
Αρνούμενος να σχολιάσει την έκθεση, ο κ. Ρόμπερτσον σημείωσε ότι «κάθε χρονιά το Μάρτιο γίνονται διαρροές από το Πεντάγωνο. Και ο Μάρτιος είναι ο μήνας που συζητώνται οι προϋπολογισμοί για την άμυνα. Οι συμπτώσεις είναι συχνά αξιοσημείωτες και αξίζει να αναφερθούν» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μήνυμα για στήριξη Δήμων και κοινωνικών υπηρεσιών από το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Σαρλίζ Θερόν: Η κορυφαία εμφάνιση χωρίς top, μόνο με ένα εντυπωσιακό κολάρο
- ΣΥΡΙΖΑ για δολοφονία 43χρονης: Η κυβέρνηση να σταματήσει να αρνείται τη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία»
- Μετρό: Τροποποιούνται δρομολόγια της Γραμμής 2 λόγω έργων – Οι σταθμοί που θα κλείσουν νωρίτερα σήμερα
- Καιρός: Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία – Πότε επιστρέφει η Άνοιξη
- Τάκερ Κάρλσον εναντίον Τραμπ: Μια προδιαγεγραμμένη ρήξη με βαρείς χαρακτηρισμούς


