Αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του Taxis
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής την Τρίτη, κατά τη συζήτηση για το Taxis, διαμαρτυρόμενοι για τη «συστηματική απουσία» του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Χριστοδουλάκη.
27
Με αποχώρηση από τις συζητήσεις των επερωτήσεων, κατά τις οποίες «απουσιάζει συστηματικά» ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, προειδοποιούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Για δεύτερη φορά σε παρόμοια διαδικασία, οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής. Η αποχώρηση σημειώθηκε αμέσως μόλις ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους και στο βήμα ανήλθε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, και όχι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, για να απαντήσει στην επερώτησή τους για το «ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα φορολογίας Taxis».
Η πρώτη φορά που αποχώρησαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ ήταν στις 8 Φεβρουαρίου 2002, όταν, για το θέμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, στη θέση του κ. Χριστοδουλάκη προσήλθε να απαντήσει ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας.
Εξηγώντας τους λόγους της νέας αποχώρησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Αλογοσκούφης, επέκρινε τον κ. Χριστοδουλάκη ότι συνεχίζει το «επί πενταετία σερί απουσιών», όπως είπε, του προκατόχου του, Γιάννου Παπαντωνίου.
Από την άλλη πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φλώρος Κωνσταντίνου, είπε ότι η στάση της ΝΔ υποβαθμίζει τη λειτουργία και το κύρος του Κοινοβουλίου. Το ποιοι υπουργοί απαντούν σχετίζεται με τις ανάγκες λειτουργίας της κυβέρνησης, είπε, θέτοντας επίσης και θέμα ηθικής τάξης, καθώς η στάση της ΝΔ αποτελεί «προσβολή των κυβερνητικών στελεχών» που παρίστανται.
Σε παρέμβασή του, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης είπε ότι η στάση του κ. Χριστοδουλάκη αποτελεί «βαρύ λάθος» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να «θέσει τέρμα στην ανωμαλία». Είπε επίσης ότι με το νέο κανονισμό η Ολομέλεια συνεδριάζει πολύ λίγο και δεν είναι σωστό να μην έρχεται ο υπουργός. «Τι θα γίνει τέλος πάντων, θα το καταργήσουμε το Κοινοβούλιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.
«Συμμεριζόμαστε τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν οι υφυπουργοί να αποτελούν ασπίδα των υπουργών στον έλεγχο της αντιπολίτευσης».
Λαμβάνοντας το λόγο, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε αφ ενός ότι η εκπροσώπηση στη διαδικασία της επερώτησης αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης και αφ ετέρου ότι για το θέμα του Taxis την αποκλειστική πολιτική ευθύνη την έχει ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ελλάδα – Κροατία 23-6: Ώρα… μεταλλίου για την Εθνική
- ΑΕΚ – Ολυμπακός: Καλή στιγμή για την «Ένωση» με τον Ζίνι (vid)
- Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε Φαλακρό και Λαϊλιά
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Μεγάλη ευκαιρία με Ροντινέι, σωτήρια επέμβαση ο Στρακόσα (vid)
- Οργισμένο μήνυμα Γιαννακόπουλου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη (vid)
- ΗΠΑ: Ελεύθερος ο μικρός Λίαμ που συνελήφθη από την ICE – Ανησυχία για την υγεία του