Το 70% των εργοδοτών κατέβαλαν τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ
το 70% των εργοδοτών προτίμησαν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές κατευθείαν στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι μέσω των τραπεζών, λόγω της προμήθειας έως και 15 ευρώ που αυτές ζητούν.
27
Μόνο τρεις στους δέκα εργοδότες πλήρωσαν μέσω τραπεζών τις ασφαλιστικές εισφορές του Φεβρουαρίου, λόγω της διπλής προμήθειας (έως 15 ευρώ) που ζητούν -παρά το γεγονός ότι οι τράπεζες λαμβάνουν σχετική αμοιβή από το ΙΚΑ.
Με βάση ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, το 70% των εργοδοτών προτίμησε για το συγκεκριμένο λόγο να πληρώσει τις εισφορές στα υποκαταστήματα του ιδρύματος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι επιχειρήσεις έχουν προσαρμοστεί στο νέο τρόπο βεβαίωσης των ασφαλιστικών εισφορών, μέσω της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) που κατήργησε τα ένσημα. Παράλληλα αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υποβολής των σχετικών δηλώσεων έως τις 26 Μαρτίου για όσους εργοδότες πιστοποιήθηκαν να υποβάλουν ΑΠΔ μέσω Ιnternet.
Στο μεταξύ, για να διευκολυνθούν οι μικρές επιχειρήσεις (με προσωπικό έως και πέντε άτομα) να προσαρμοστούν στη νέα τεχνολογία, το ΙΚΑ ανακοίνωσε ότι θα ισχύσει η δυνατότητα χειρόγραφης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης για δύο ακόμη μήνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Νιλ Σεντάκα: Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος του ροκ εν ρολ
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Φεβρουαρίου – Γιατί θεωρείται άτυπο Ψυχοσάββατο
- Δεν βρίσκεται στην Τεχεράνη ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, λέει το Ιράν – Έκλεισε ο εναέριος χώρος της χώρας
- Λόρα: Πώς βρέθηκε σε δομή στο Βερολίνο – Τι είπε η Γερμανική αστυνομία στον πατέρα της
- Σενάρια από τη Σερβία για Ρόμπινσον και Ολυμπιακό (vids)
- Τα επιδόματα και τα εφάπαξ που θα καταβληθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 6 Μαρτίου
