
Η παρούσα Βουλή μπορεί να διαμορφώσει νέο εκλογικό νόμο, τονίζει ο Λαλιώτης
Η παρούσα Βουλή έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει ένα νέο εκλογικό νόμο, τονίζει ο Κ.Λαλιώτης, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για προεκλογικές συνεργασίες αυτοτελών κομμάτων με προοπτική κυβερνήσεις συνεργασίας.
35
Ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την επίτευξη κυβερνητικής συνεργασίας θεωρεί ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, το Σάββατο, ο κ. Λαλιώτης δηλώνει ότι η παρούσα Βουλή έχει την δυνατότητα να διαμορφώσει ένα νέο εκλογικό νόμο.
Ειδικότερα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι με τη διαμόρφωση ενός νέου εκλογικού νόμου θα δημιουργηθούν οι δυνατότητες για πραγματικές συγκλίσεις και προεκλογικές συνεργασίες αυτοτελών κομμάτων με προοπτική κυβερνήσεις συνεργασίας.
Ο κ. Λαλιώτης επισημαίνει την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ για να ανοίξει ένας νέος κύκλος στην πολιτική ζωή της χώρας και κάνει λόγο για δημιουργία ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας», τον οποίο θα συγκροτούν οι δυνάμεις του εκσυγχρονισμού και της μεταρρυθμίσης με αντίπαλο πόλο τις δυνάμεις της Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.
Διευκρινίζει, ακόμη ότι η πρότασή του για πολυκομματική Κεντροαριστερά δεν απευθύνεται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων, αλλά και στα μέλη και στους φίλους τους, καθώς επίσης σε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες.
Τέλος, ο κ. Λαλιώτης δηλώνει ότι όλες οι συνιστώσες της σύγχρονης δημοκρατικής αριστεράς «οφείλουμε» να ξεπεράσουμε τα χαρακώματα, τα σύνορα και τα «μικρομάγαζα» ή τα «μεγάλα γωνιακά μαγαζιά». Μάλιστα, ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη δυσφορία του προς εκείνους που έχουν το σύνδρομο μονοπώλησης ή υποκατάστασης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για… διεθνή ακρίβεια μιλά πάλι ο Μητσοτάκης – Πανηγυρισμοί για πλεόνασμα και πολλά «θα» για τον αφθώδη πυρετό
- Η «ήσυχη» επανάσταση της βελόνας: Το κέντημα δεν ήταν ποτέ ένα αθώο χόμπι
- Ινδία: Πανικός σε πτήση της Swiss Air όταν πήρε φωτιά κινητήρας κατά την τροχοδρόμηση – Έξι τραυματίες
- Σανς – Θάντερ 109-121: Ρεκόρ καριέρας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ και 3-0 οι πρωταθλητές (vid)
- Η πολλή δουλειά τρώει τον… εργαζόμενο: Η εργασία προκαλεί 840.000 θανάτους ετησίως
- Κυβέρνηση σε δίνη: Καταγγελίες, παρεμβάσεις και ο φόβος αποκαλύψεων προκαλούν πανικό για το πολιτικό κόστος




