27

Έντονα πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο ΧΑΑ, με το γενικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 1,78%, στις 2.351,66 μονάδες, και την αξία των συναλλαγών να αγγίζει τα 101 εκατ. ευρώ.


Ελλείψει αγοραστικού ενδιαφέροντος και του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις διεθνείς αγορές (χτες ο Nasdaq έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών) η ελληνική αγορά συνεχίζει να καταγράφει απώλειες, χωρίς να διακρίνεται κάτι στον ορίζοντα που θα μπορέσει να αντιστρέψει την υποτιμητική ψυχολογία των επενδυτών.


Τα αποτελέσματα του 2001 της Alpha Bank (μείωση 7,8% των ενοποιημένων κερδών, αύξηση των κερδών της μητρικής) δεν ικανοποίησαν την αγορά, η οποία προεξοφλεί μεγάλη πτώση και στα ενοποιημένα κέρδη 2001 της Εθνικής Τράπεζας, που ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.


Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 1,73%, στις 1.281,27 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 2,27% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 2,22%.


Όλοι οι επιμέρους κλαδικούς δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (5,01%).


Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Intracom (-6,71% στα 8,62 ευρώ), της Alpha Bank (-0,68% στα 17,62 ευρώ) και τoυ OTE (-0,35% στα 17,04 ευρώ).


Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 32 ενισχύθηκαν, 297 υποχώρησαν και 43 παρέμειναν αμετάβλητες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ