Σημαντική άνοδος της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία το Φεβρουάριο
Σε ζενίθ δωδεκαετίας πλησίασε ο δείκτης καταλωτικής εμπιστοσύνης στην Ιταλία το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ανάκαμψη παρουσίαζουν επίσης τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και η καταλανωτική δαπάνη.
28
Σημαντικά ενισχύθηκε το Φεβρουάριο η εμπιστοσύνη των Ιταλών καταναλωτών στην ιταλική οικονομία, με το σχετικό δείκτη να πλησιάζει το ζενίθ δωδεκαετίας, παρέχοντας ένδειξη ότι η υπ αριθμόν τρία οικονομία της ευρωζώνης ενδέχεται να ανακάμπτει.
Η έκθεση που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το Isae κατέδειξε ότι ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 127,3, από το 123 του Ιανουαρίου. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το Μάρτιο του 1990, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μη μεταβολή του δείκτη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η έρευνα την οποία διεξήγαγε στο πρώτο ήμισυ του Φεβρουαρίου το ερευνητικό ινστιτούτο αφορούσε 2.000 ιταλικά νοικοκυριά.
«Η σκοτεινότερη περίοδος έχει παρέλθει» δήλωσε ο Κάρλο Μόκι, επικεφαλής της έρευνας για τη μεγαλύτερη ένωση επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου Confcommercio. Οι δαπανές των καταναλωτών βαθμιαία θα επιταχυνθούν, εκτίμησε ο ίδιος.
Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία ανέκαμψε τον περασμένο Δεκέμβριο, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ενώ αυξήθηκαν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων.
Οι δαπάνες των Ιταλών καταναλωτών -οι οποίες αντιστοιχούν στο 60% του ΑΕΠ- ενδέχεται να έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2001.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο
