29

Έξι από τους 17 ύποπτους για τρομοκρατικές πράξεις, που το FBI κατονόμασε την Τρίτη στην επείγουσα προειδοποίησή του, συνελήφθησαν στην Υεμένη, έγινε γνωστό τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ο θεωρούμενος ως αρχηγός τους, Φαουάζ αλ-Ραμπέι, καταζητείται.


«Τουλάχιστον έξι πιθανοί συνεργάτες του αλ-Ραμπέι θεωρείται πως βρίσκονται υπό κράτηση στη Μέση Ανατολή ή αλλού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του FBI, Τζον Κόλινγκγουντ, και κατονόμασε ως συλληφθέντες τους Ισσάμ αλ-Μακλαφί, Αχμάντ Αλμπιντανί, Μπασίρ αλ-Σαραρί, Αμντουλαζίζ μπιν Οτάς, Σουχούρ αλ-Σάμπρι και Ριάντ Σικαβί.


Έντεκα ακόμα ονόματα περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατικές πράξεις, τον οποίο δημοσιοποίησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ στις αρχές της εβδομάδας, με την προειδοποίηση ότι ενδέχεται να προβούν σε τρομοκρατικές πράξεις στο έδαφος της χώρας ή σε στόχο αμερικανικών συμφερόντων στο εξωτερικό.


Ο φερόμενος ως αρχηγός τους, ο 23χρονος Φαουάζ αλ-Ραμπέι, αναζητείται από τις Αρχές και το FBI έχει εντείνει το ανθρωποκυνηγητό σε παγκόσμιο επίπεδο για τη σύλληψή του. Την Τετάρτη είχε σκοτωθεί ένας ακόμα από τη λίστα στη Σανάα, ο Μοχάμεντ αλ-Χάντα, όταν αυτοκτόνησε με μία χειρομβίδα που κρατούσε για να αποφύγει να πέσει στα χέρια των Αρχών της Υεμένης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press