Αυξάνεται το συμπληρωματικό αποθεματικό των ασφαλιστικών εταιρειών
Δύο κοινοτικές Οδηγίες, οι οποίες προβλέπουν την αύξηση του συμπληρωματικού αποθεματικού που οφείλουν να διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
28
Δύο κοινοτικές Οδηγίες, οι οποίες προβλέπουν την αύξηση του συμπληρωματικού αποθεματικού που οφείλουν να διαθέτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων σε απρόβλεπτες καταστάσεις (φυσική καταστροφή, τρομοκρατική ενέργεια κ.λπ.) ή όταν τα οικονομικά αποτελέσματα τους δεν είναι τα αναμενόμενα, ενέκρινε το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Οδηγίες αυτές αναφέρουν τα εξής:
* Το ελάχιστο συμπληρωματικό αποθεματικό καθορίζεται σε 3 εκατ. ευρώ για όλους τους κλάδους, εκτός ορισμένων περιπτώσεων ασφαλειών, όπου το ποσό καθορίζεται σε 2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι σήμερα το ελάχιστο συμπληρωματικό αποθεματικό κυμαίνεται -ανάλογα με τον κλάδο- από 400.000 έως 1,4 εκατ. ευρώ.
* Οι εθνικές αρχές εποπτείας θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες παρέμβασης, λαμβάνοντας για προληπτικούς λόγους διορθωτικά μέτρα σε περίπτωση που τίθενται σε κίνδυνο τα συμφέροντα των καταναλωτών.
* Μια απαίτηση για υψηλότερο περιθώριο φερεγγυότητας θα προβλεφθεί για ορισμένες ασφάλειες υψηλού κινδύνου που αφορά τους κλάδους της ναυτιλίας και της πολιτικής αεροπορίας.
Οι νέες οδηγίες εντάσονται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης για την εναρμόνιση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Κοινότητα έως το 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο
- Ολυμπιακός: Έφτασε στην Ελλάδα ο Κλέιτον
