H αναδρομική επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ «στραγγαλίζει» τους μικρομεσαίους, υποστηρίζει η ΝΔ
«Συρραφή αποσπασματικών διατάξεων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ο Γ.Αλογοσκούφης. Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση για αναδρομική επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ ισοδύναμη με «σταγγαλισμό» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
28
«Συρραφή αποσπασματικών διατάξεων» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ο συντονιστής της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Γ.Αλογοσκούφης. Παράλληλα, χαρακτήρισε την απόφαση για αναδρομική επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ ισοδύναμη με «σταγγαλισμό» των μικρομεσαίων επιχιερήσεων.
«Δεδομένων των εισπρακτικών αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, καταφεύγει και πάλι στα αντικειμενικά κριτήρια εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Η αναδρομική επιβολή τεκμαρτού ΦΠΑ για την τριετία 1999-2001 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι μια απόφαση που στραγγαλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας» επισημαίνει ο κ. Αλογοσκούφης.
«Η Κυβέρνηση κάνει λόγο για δήθεν ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με την κατάθεση του πρόσφατου νομοσχεδίου, το οποίο όμως στην πραγματικότητα αποτελεί συρραφή αποσπασματικών διατάξεων», τόνισε ο ίδιος. Και προσθέτει: «Αποδεικνύει έτσι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, πολιτικές και χρονοδιάγραμμα στόχων για την ανάπτυξη της οικονομίας».
Ο κ. Αλογοσκούφης επισημαίνει επίσης ότι «η επιχειρηματικότητα και η καταπολέμηση της ανεργίας δεν προωθούνται με απλοϊκές πολιτικές και άτολμα μέτρα» αλλά απαιτείται ένα σταθερό πλαίσιο λειτουργίας των επιχειρήσεων που θα συμβάλλει στην εδραίωση μιας νέας σχέσης σεβασμού κράτους – φορολογουμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Ντέμι Μουρ: Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου της Gucci στο Μιλάνο
- Οι επαγγελματίες της εστίασης «αδειάζουν» την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ – Βουλιάζει ο τζίρος
- Στο Σύνταγμα ο Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα είναι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
- Ένταση στο Σύνταγμα: Κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τους αστυνομικούς στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
