27

Στην τελική ευθεία βρίσκονται η πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς έως τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαπραγματεύσεις, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Καλαφάτης.


Απαντώντας σε σχετική επερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Διάκου, ο κ. Καλαφάτης είπε ότι τα διοικητικά συμβούλια των ενδιαφερόμενων εταιρειών HDW-Ferrostaal έχουν υπογράψει την πρώτη φάση μεταβίβασης και έχουν πάρει απόφαση για την υπογραφή της δεύτερης φάσης.


Παράλληλα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει και την αναγκαία αίτηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ.


Από την πλευρά του, πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την αμφιβολία του για τη χρονική κατάληξη της διαδικασίας, καθώς -όπως είπε- η κυβέρνηση είχε αναγγείλει την ολοκλήρωση της για τις 2 Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ