31

Τη συζήτηση επί του θέματος της ασφάλειας συνέχισαν ο Κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, και ο Ραούφ Ντενκτάς, οι οποίοι συναντήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης -για δέκατη φορά- στη Λευκωσία στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Όπως έγινε γνωστό, οι συναντήσεις της ερχόμενης Δευτέρας και Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ η συνάντηση της Παρασκευής θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα.


Η συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς, διεξήχθη και πάλι παρουσία του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα Αλβάρο ντε Σότο. Νωρίτερα, ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι οι συνομιλίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις.


Στόχος, είπε, είναι να καλυφθούν όλα τα κεφάλαια μέχρι τη διακοπή που θα γίνει για το Μπαϊράμι, αλλά και ενόψει της μετάβασης του Αλβάρο ντε Σότο στη Νέα Υόρκη.


Από τουρκοκυπριακής πλευράς, ο Ντενκτάς εκτίμησε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο ζήτημα της ασφάλειας και ότι οι επόμενες συναντήσεις θα αφορούν στο εδαφικό και στο ζήτημα των περιουσιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ