30

Με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλεί η Επιτροπή την Ελλάδα, εφόσον συνεχίσει να αγνοεί το κοινοτικό δίκαιο για την αναγνώριση ξένων πτυχίων, εμποδίζοντας τους πτυχιούχους να εργαστούν στο Δημόσιο. Σε ρεπορτάζ του Έθνους, τη Δευτέρα τονίζεται ότι στο στόχαστρο βρίσκονται για μία ακόμη φορά το ΔΙΚΑΤΣΑ και το ΤΕΕ.


Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε και δεύτερη προειδοποιητική επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2001 (η πρώτη είχε σταλεί τον Ιούλιο του περασμένου έτους), ζητώντας από την κυβέρνηση να γνωστοποιήσει τις θέσεις της εντός δύο μηνών, δηλαδή έως τις 20 Φεβρουαρίου.


Στην επιστολή του, το μέλος της Επιτροπής, Φριτς Μπόλκεσταϊν, στρέφεται εκ νέου κατά του ΔΙΚΑΤΣΑ και του ΤΕΕ, αφού «τόσο η απαίτηση πιστοποίησης της ακαδημαϊκής ισοτιμίας των διπλωμάτων όσο και η απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος, μόνο κατόπιν εξετάσεων, αντιβαίνουν στο κοινοτικό δίκαιο».


Οι προειδοποιήσεις της Κομισιόν και η απειλή επιβολής προστίμων φαίνεται ότι έχουν προβληματίσει τα συναρμόδια υπουργεία και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ληφθεί αποφάσεις. Αλλωστε, η ολομέλεια του ΑΣΕΠ έχει ήδη αποφασίσει να δώσει τη δυνατότητα στους πτυχιούχους του εξωτερικού να παίρνουν μέρος στους διαγωνισμούς του, χωρίς απαραίτητα να έχει προηγηθεί αναγνώριση του πτυχίου τους από το ΔΙΚΑΤΣΑ ή το ΤΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ