34

Μαχητές Ταλιμπάν και μέλη της Αλ Κάιντα διέφυγαν από το Αφγανιστάν στο γειτονικό Ιράν με τη βοήθεια της Τεχεράνης, δήλωσε την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.


«Στο μυαλό μου δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι τα πλημμελώς φυλασσόμενα σύνορα μεταξύ του Ιράν και του Αφγανιστάν χρησιμοποιήθηκαν από την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, για να εισέλθουν στο Ιράν και να βρουν εκεί καταφύγιο» ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, και κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι δεν συγκέντρωσε στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, όπως έκανε το Πακιστάν, ώστε να αποτρέψει μία τέτοια εξέλιξη.


Ο Ράμσφελντ κατηγόρησε ακόμα το καθεστώς του Ιράν ότι έδειξε επιείκεια, επιτρέποντας σε μέλη της Αλ Κάιντα να περάσουν από το έδαφος της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό