
Σύμβουλος του ΣτΕ εισηγείται θετικά για τα έργα της Ποσειδώνος
Αρνητική ήταν η εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας στην Ολομέλεια του ΣτΕ σχετικά με την προσφυγή φορέων κατά της κοινής υπουργικής απόφασης για έργα βελτίωσης στη λεωφόρο Ποσειδώνος. Το ΣτΕ επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση.
38
Ο σύμβουλος Επικρατείας Δ. Μπριόλας εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να απορριφθούν ως αβάσιμες οι αιτήσεις ακυρώσεως των εκπροσώπων του Δήμου Αλίμου, του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου και Πνευματικού Κέντρου Οικισμού Εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου και κατοίκων της περιοχής του Αλίμου.
Οι παραπάνω φορείς ζητούν να ακυρωθεί η από 19/6/01 κοινή απόφαση των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για τα έργα βελτίωσης τμήματος (2.037 μέτρων) της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, από Αμφιθέας έως την Αλίμου.
Τα εν λόγω έργα αρχικώς προέβλεπαν την κατασκευή δύο κόμβων στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με τη λεωφόρο Αμφιθέας και τη λεωφόρο Αλίμου. Όμως, με νεώτερη απόφαση (30/1/02) τροποποιήθηκε η πρώτη κοινή υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα ο μεν κόμβος της Αμφιθέας να καταργείται, ο δε κόμβος του Αλίμου να περιορίζεται σε έκταση, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει έκταση του αιγιαλού, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Μετά την απορριπτική εισήγηση του κ. Μπριόλα, οι δικηγόροι των προσφευγόντων και του δημοσίου ανέπτυξαν τα νομικά επιχειρήματά τους. Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
