34

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής πενήντα περίπου συνδικαλιστές αστυνομικοί, ζητώντας την απεμπλοκή τους από την εξωτερική φύλαξη των φυλακών.


Στόχος τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Δημήτρης Κυριαζίδης, είναι να «τεθεί άμεσα σε εφαρμογή ο νόμος και οι αστυνομικοί να μην απασχολούνται στη φύλαξη των σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας, αλλά και στις μεταγωγές κρατουμένων». Το ρόλο αυτό -όπως υποστηρίζει ο ίδιος- πρέπει να αναλάβει η νεοϊδρυθείσα υπηρεσία των Σωφρονιστικών Φρουρών, για τους οποίους είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων.


Στο πλευρό των αστυνομικών βρέθηκε ο Αντώνης Αραβαντινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο οποίος δήλωσε ότι πάγιο αίτημα είναι να αυτονομηθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.


Μετά τη διαμαρτυρία τους, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί επισκέφθηκαν τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ