
Τουλάχιστον 60 νεκροί σε συγκρούσεις αντίπαλων παρατάξεων στο Αφγανιστάν
Περισσότερα από 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις δύο αντίπαλων ομάδων στην πόλη Γκαρντέζ, νότια της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν. Την περιοχή διεκδικούν δύο φύλαρχοι, ο απεσταλμένος της κυβέρνησης και ο διορισμένος από τον τοπικό πληθυσμό.
30
Περισσότερα από 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις δύο αντίπαλων ομάδων στην πόλη Γκαρντέζ, νότια της Καμπούλ. Την περιοχή διεκδικούν δύο φύλαρχοι, ο απεσταλμένος της κυβέρνησης και ο διορισμένος από τον τοπικό πληθυσμό.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, πυκνός καπνός έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή της πόλης Γκαρντέζ, ενώ οι μάχες έφτασαν μέχρι το τοπικό νοσοκομείο. «Οι ασθενείς έχουν τρομοκρατηθεί. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή πυρός» δήλωσε ένας από τους γιατρούς.
Οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ομάδων θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ειρήνη στην πολύπαθη χώρα της Ασίας. Ο ίδιος ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Χαμίντ Καρζάι, έχει ήδη καλέσει όλες τις αντίπαλες ομάδες να καταθέσουν τα όπλα και να συνεισφέρουν στη δημιουργία εθνικού στρατού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ
- Κύπελλο Ιταλίας: Ο τρομερός Μότα απέκρουσε τέσσερα πέναλτι και έστειλε την Λάτσιο στον τελικό
- Δ. Κουτσούμπας από τη Λέσβο: Αυτό που ζουν οι κτηνοτρόφοι είναι έγκλημα
- Ο Ίλον Μασκ αγνόησε τη γαλλική Δικαιοσύνη



