25

«Οι επιχειρήσεις στο νέο οικονομικό περιβάλλον καλούνται να σχεδιάσουν και να κτίσουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία, να αναλάβουν τους κινδύνους και να κάνουν με επίγνωση των δεδομένων τις επιλογές τους. Το κράτος εγγυάται ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, ένα άριστο επενδυτικό κλίμα, ανταγωνιστικές υποδομές και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση» τόνισε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην έναρξη λειτουργίας του χαλυβουργείου του εργοστασίου της SOVEL στον Αλμυρό Μαγνησίας.


«Το νέο περιβάλλον επιτρέπει στην ελληνική οικονομία να αξιοποιήσει καλύτερα παρά ποτέ, τους σημαντικούς διαρθρωτικούς πόρους που η κυβέρνηση εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίοι επιτρέπουν την ολοκλήρωση του εγχειρήματος του εκσυγχρονισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια» τόνισε ο κ. Σημίτης.


Στην τελετή για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του χαλυβουργείου παρέστησαν μεταξύ άλλων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θόδωρος Καρατζάς, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Μιχάλης Νεονάκης, μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Αλέκος Βούλγαρης, καθώς και εκπρόσωποι της ΤΑ και του επιχειρηματικού κόσμου.


Έξω από το χώρο του εργοστασίου αγρότες είχαν παρατάξει κατά μήκος του δρόμου τα τρακτέρ τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Ο Κ.Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τόνισε ότι «Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο. Έχουν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια με τρόπο απαράδεκτο, τραγικό. Θέλω να ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα καταλάβει ότι έχει υποχρέωση απέναντι αυτού του σημαντικού κομματικού του ελληνικού πληθυσμού».


Η SOVEL


Η SOVEL, θυγατρική εταιρία της ΣΙΔΕΝΟΡ και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ , επενδύοντας περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ, δημιούργησε σε συνολική έκταση 1.200 στρεμμάτων στον Αλμυρό Μαγνησίας μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής χαλυβουργικών προϊόντων, που περιλαμβάνει χαλυβουργείο, παραγωγικής δυναμικότητας 600.000 τόνων ετησίως, ελασματουργείο, δυναμικότητας 530.000 τόνων, σωληνουργείο (135.000 τόνων), μονάδα παραγωγής δομικού πλέγματος (130.000 τόνων), καθώς και βοηθητικές εγκαταστάσεις.


Το εργοστάσιο, που απασχολεί περίπου 500 εργαζόμενους, είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9002 από τον ΕΛΟΤ και παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων χάλυβα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ