Μείωση 49% σημείωσαν τα κέρδη της Exxon Mobil το τέταρτο τρίμηνο του 2001
Τα κέρδη της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στον κόσμο Exxon Mobil μειώθηκαν κατά 49% το τέταρτο τρίμηνο του 2001, καθώς οι χαμηλότερες τιμές της ενέργειας περιόρισαν τα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
27
Μείωση της τάξεως του 49% σημείωσαν τα κέρδη της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας στον κόσμο Exxon Mobil το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς η υποχώρηση των τιμών της ενέργειας περιόρισε τα κέρδη από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Τα κέρδη υποχώρησαν στα 2,68 δισ. δολάρια ή 39 σεντς ανά μετοχή, από 5,22 δισ. δολάρια ή 75 σεντς/μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2000. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 26% στα 47,3 δισ. δολάρια.
Στα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2001 έχουν περιληφθεί δαπάνες 200 εκατ. δολαρίων από τη συγχώνευση Exxon και Mobil το 1999. Εάν εξαιρεθούν αυτές οι δαπάνες, τα κέρδη της εταιρείας θα άγγιζαν τα 2,88 δισ. δολάρια ή 42 σεντς/μετοχή. Σε αυτή τη βάση, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέρχονταν στα 39 σεντς/μετοχή.
Τα κέρδη από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά 55% στα 1,67 δισ. δολάρια, καθώς η τιμή των συγκεκριμένων προϊόντων υποχώρησε το 2001 κατά 36% και 59% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Το αυτοκρατορικό διαμάντι της αιώνιας αγάπης της με τον Μπάρτον λάμπει ξανά – Οι αντιδράσεις
- Μητσοτάκης: Σήμερα το διάγγελμα για τη συνταγματική αναθεώρηση – Η στόχευση
- Κόστα Ρίκα: Εκλέγεται πρόεδρος η δεξιά Λάουρα Φερνάντες – Ποιος τη συνεχάρη πρώτος
- Αποθέωσε τον κόσμο του Άρη Betsson ο Σιάο: «Ευγνώμων για την πίστη των απίθανων φιλάθλων μας» (pic)
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στην Αττική Οδό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας

