27

Διατηρεί την επενδυτική της σύσταση για διακράτηση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank η UBS Warburg, παρά τη διάλυση του «γάμου του αιώνα». Η τιμή-στόχος είναι τα 27,4 ευρώ για την Εθνική και τα 21 ευρώ για την Alpha Bank.

Σε ανάλυση του ο διεθνής οίκος υπογραμμίζει ότι η αποτυχία της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών θα έχει ως αποτέλεσμα οι επόμενες κινήσεις, οι οποίες σχεδιάζονται από τις εγχώριες τράπεζες, να γίνουν με προσεκτικότερα βήματα.


Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τις κινήσεις της Alpha Bank, επισημαίνεται ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο σύναψης στρατηγικής συμμαχίας, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών, ιδιαίτερα στη λιανική τραπεζική (στεγαστική και καταναλωτική πίστη).


Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με την UBS Warburg, θα δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών της στο εξωτερικό και στην υλοποίηση του στόχου της για σημαντική αύξηση των εσόδων της από τις δραστηριότητες εκτός εθνικών συνόρων, που εκτιμάται ότι θα φθάνουν το 20% των συνολικών εσόδων μέχρι το 2004.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ