Με απώλειες 0,63% έκλεισε το ΧΑΑ τη Δευτέρα
Με απώλειες της τάξεως του 0,63% στις 2.543,73 μονάδες έκλεισε τη Δευτέρα ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, σε μια συνεδρίαση με υποτονικό ενδιαφέρον εν όψει των νέων εξελίξεων που αναμένονται στον τραπεζικό κλάδο.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο ΧΑΑ, σε μια συνεδρίαση με περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,63% στις 2.543,73 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 100 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, καθώς η ευνοϊκή υποδοχή του διαζυγίου Εθνικής – Alpha που όλοι ανέμεναν σήμερα, δεν πραγματοποιήθηκε, με το γενικό δείκτη να καταγράφει στο σημερινό άνοιγμα της αγοράς απώλειες έως και 3%.
Τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται στις εξελίξεις της «επόμενης ημέρας» στον τραπεζικό κλάδο και, κυρίως, στις κινήσεις των δύο μεγαλύτερων τραπεζών. Πάντως, σήμερα ανακοινώθηκε το «κλείσιμο» της συμφωνίας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της ολλανδικής ING.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στα εγκαίνια των νέων διοικητικών γραφείων της Εθνικής, έλαβε αποστάσεις από τη διάλυση της συμφωνίας συγχώνευσης Εθνικής – Alpha, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε διατάζει ούτε ποδηγετεί τις επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις», αλλά τις καλωσορίζει και τις ενθαρρύνει.
Ο FTSE/ASE 20 υποχώρησε κατά 0,60%, στις 1.382,26 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε πτώση 0,57% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,13%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (1,70%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Τροφίμων και Ποτών (0,53%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Προμότα (+11,50% στα 7,56 ευρώ), της ΚΡΕ.ΚΑ. (-8,73% στα 6,06 ευρώ) και της Rainbow (+2,64% στα 31,10 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 121 ενισχύθηκαν, 190 υποχώρησαν και 83 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»
- Τα αντίποινα του Ιράν στην επίθεση από ΗΠΑ και Ισραήλ έφεραν τον πόλεμο στην πόρτα του Περσικού Κόλπου
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις

