Σε αρνητικό έδαφος γύρισε το ΧΑΑ στη συνεδρίαση της Παρασκευής
Σε αρνητικό έδαφος γύρισε το ΧΑΑ την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις, και των τραπεζικών μετοχών, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα μεγάλα κέρδη της χτεσινής συνεδρίασης.
27
Απώλειες καταγράφει το ΧΑΑ την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη. Λίγο πριν από τις 14:00 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 0,40%, στις 2.551,37 μονάδες, και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 64,6 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές προχωρούν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις, προκειμένου να καταγράψουν τα κέρδη από το χθεσινό ράλι της αγοράς.
Στο μεταξύ, αβεβαιότητα επικρατεί για το κατά πόσο η αγορά είναι έτοιμη να απορροφήσει ένα ενδεχόμενο «ναύαγιο» στη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,37%, στις 1.387,88 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 0,64% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 1,31%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Λιανικού Εμπορίου (0,32%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Επενδύσεων (1,93%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών καταγράφουν οι μετοχές της Coca-Cola HBC (αμετάβλητη στα 15,70 ευρώ), της Εθνικής Τράπεζας (αμετάβλητη στα 25,04 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,74% στα 19,18 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 60 ενισχύονται, 255 υποχωρούν και 79 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 13.50
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική
- Έντονος διάλογος του πρέσβη των ΗΠΑ με τον Ιρανό στον ΟΗΕ: «Να είστε ευγενής» – «Το καθεστώς σας σκοτώνει χιλιάδες»

