Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές – Απώλειες και στο Τόκιο
Η προειδοποίηση της Intel ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων άσκησε πιέσεις στους τεχνολογικούς τίτλους και οδήγησε τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ένα πτωτικό ξεκίνημα την Τετάρτη. Νωρίτερα, ο Nikkei έκλεισε με μικρές απώλειες.
28
Η προειδοποίηση της Intel ότι αναμένει πτώση των πωλήσεων κατά 500 εκατ. δολάρια κατά το α τρίμηνο του έτους, άσκησε πιέσεις στους τεχνολογικούς τίτλους και οδήγησε τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε ένα πτωτικό ξεκίνημα την Τετάρτη. Νωρίτερα, ο Nikkei έκλεισε με μικρές απώλειες.
H Intel προειδοποίησε επίσης ότι θα μειώσει την παραγωγή της, λόγω της αναμενόμενης κάμψης της ζήτησης. Στην Ευρώπη, εταιρείες όπως η STMicroelectronics NV, η Infineon, η ASML Holding και η Royal Philips Electronics NV πήραν την κατιούσα.
Έτσι, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 6,2 μονάδες (0,12%) και διαμορφώθηκε το πρωί στις 5.159,8 μονάδες. Στο Παρίσι, ο CAC 40 βρίσκονταν στο -0,81% και στις 4.482,01 μονάδες. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX υποχωρούσε με τις πρώτες συναλλαγές κατά 0,23% και διαμορφώνονταν στις 5.050,35.
Με ελαφρά πτώση 0,3% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε «ψαλιδισμένος» κατά 30,47 μονάδες στις 10.177,58.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ράφα: Παλαιστίνιοι συγκεντρώνονται και από τις δύο πλευρές του περάσματος στη νότια Γάζα
- NBA: Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Μπακς χωρίς τον Αντετοκούνμπο, ήττα και από τους Σέλτικς (107-79, vid)
- «Κανείς δεν είναι παράνομος σε κλεμμένη γη»: Στο στόχαστρο των φετινών Grammy η βία της ICE
- Νέα Πέραμος: Θρίλερ με τη δολοφονία 27χρονου – Στο μικροσκόπιο η πιθανή σύνδεση με νεκρό επιχειρηματία
- «Ξεκάθαρο πέναλτι στον Αντρέ Λουίζ από τον Μουκουντί» – Όλοι οι τηλεκριτικοί διαιτησίας συμφωνούν (vid)
- Ουκρανία: Δεκαπέντε νεκροί ανθρακωρύχοι μετά από ρωσικό πλήγμα – Δύο νεκροί στη Ρωσία από ουκρανικό drone

