Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη
Μεικτή εικόνα εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τις μετοχές των εταιρειών λογισμικού να ενισχύονται, έπειτα από την ανακοίνωση υψηλότερων από τις προβλεπόμενες πωλήσεων από την SAP για τη χρήση του 2001.
27
Μεικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη, με τις εταιρείες λογισμικού να ενισχύονται και τις τράπεζες να υποχωρούν. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe 50 υποχωρεί κατά 0,17% στις 3.614,80 μονάδες.
H μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία λογισμικού SAP «σκαρφαλώνει» υψηλότερα κατά 9,6% στα 162,30 ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Αυγούστου 2001, καθώς σήμερα ανακοίνωσε ότι «έπιασε» το στόχο της για το περιθώριο λειτουργικού κέρδους στη χρήση του 2001, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων κατά 16% έναντι προβλέψεων για αύξηση της τάξεως του 15%.
Ο δείκτης των ευρωπαϊκών εταιρειών λογισμικού FTSE Eurotop 300 Software Index ενισχύθηκε έως και 5,1%, με αποτέλεσμα η άνοδος του από τις 21 Σεπτεμβρίου να αγγίξει το 55% και η κεφαλαιοποίηση των έξι εταιρειών που τον αποτελούν να διαμορφωθεί στα 63 δισ. ευρώ.
«Η SAP έχει τα κατάλληλα προϊόντα στην κατάλληλη ώρα και κάνει καλή δουλειά στις πωλήσεις» δήλωσε στο Bloomberg το στέλεχος της Societe Generale Asset Management, Χιούτζ Γκριβς.
Στον αντίποδα, οι τραπεζικές μετοχές, όπως η Santander Central Hispano (-1,9%) και η HSBC (-2,6%), υποχωρούν, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις που έχει σε ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες η υποτίμηση του αργεντινού πέσο.
Καθοδική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές της Axa, καθώς η Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική προοπτική σε «αρνητική» από «σταθερή» και της Deutsche Telecom, με αφορμή το δημοσίευμα του περιοδικού Capital ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα καταγράφει ζημίες έως το 2004.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,42% στις 5.228,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 4.587,01 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,27% και διαμορφώνεται στις 5.302,67 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Παραιτήθηκε και από μέλος των Εργατικών ο Βρετανός πρώην υπουργός Μάντελσον
- Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις ΗΠΑ: «Αν ο Αντετοκούνμπο φύγει με ανταλλαγή τώρα, θα πάει στους Γουόριορς»
- Μητσοτάκης: Το Σύνταγμα του ’75 ανήκει στον 20ο αιώνα – Στο στόχαστρο η μονιμότητα στο δημόσιο και τα ΑΕΙ – Τι είπε για το άρθρο 86
- Δολοφονία Πρέτι: Έγιναν γνωστά τα ονόματα των πρακτόρων που τον δολοφόνησαν
- Μεγάλη κατολίσθηση στην Ιόνια οδό – Έκλεισε και στα δύο ρεύματα [Βίντεο]
- Μποξέρ στις ΗΠΑ έχασε το… περουκίνι του μέσα στο ρινγκ και έγινε viral! (vid)
