Τη θέσπιση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς εξετάζει η κυβέρνηση
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει πακέτο μέτρων θεσμικού χαρακτήρα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η καθιέρωση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα του τραπεζικού μεσολαβητή.
28
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει πακέτο μέτρων θεσμικού χαρακτήρα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η καθιέρωση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα του τραπεζικού μεσολαβητή. Μάλιστα, μελετάται η επέκταση του μοντέλου και στον ασφαλιστικό χώρο. Σχετική σύσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη υπό τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη.
Το όργανο αυτό αναμένεται να δρα έπειτα από καταγγελίες, θα πραγματοποιεί ελέγχους και θα επιχειρεί την εξωδικαστική επίλυση των όποιων διαφορών. Το βασικό θεσμικό πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη διαφάνεια και στην ισότιμη μεταχείριση των επενδυτών από τις χρηματιστηριακές, ή άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στη διαδικασία των συναλλαγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Το Ιράν ανακοίνωσε τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ – Κηρύχθηκαν 40 ημέρες πένθους
- Νεκροί η κόρη, ο γαμπρός, ο εγγονός και η νύφη του Αλί Χαμενεΐ κατά τις πρωινές επιθέσεις
- Στενά του Ορμούζ: Τα τάνκερ αποφεύγουν το θαλάσσιο πέρασμα μετά τις επιθέσεις στο Ιράν
- Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι καταδίκασε τις επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Η επίθεση στο Ιράν το μεγαλύτερο ρίσκο της εξωτερικής πολιτικής Τραμπ
- CIA για Ιράν: Ο Χαμενεΐ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από σκληροπυρηνικούς των Φρουρών της Επανάστασης
