27

Έως το τέλος του μήνα θα εισρεύσουν στη χώρα μας άλλα 450 δισ. δραχμές, ποσό που αποτελεί την κοινοτική συμμετοχή σε δαπάνες ύψους 810 δισ. δρχ. που αφορούν στο Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (Γ΄ΚΠΣ), δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστος Πάχτας.


Ο κ. Πάχτας επισήμανε ότι συνολικά έχουν προταθεί από τις περιφέρειες και τα υπουργεία και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έργα και δράσεις προϋπολογισμού άνω των 3,5 τρισ. δραχμών, δηλαδή πάνω από το ένα τρίτο του Γ΄ΚΠΣ έχει αυτήν τη στιγμή ενεργοποιηθεί.


Ο κ. Πάχτας πρόσθεσε ότι οι δαπάνες και οι πληρωμές μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν ξεπεράσει το 1,3 τρισ. δραχμές, δηλαδή καλύπτουν το 14,3% των συνολικών δαπανών του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.


Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επισήμανε με έμφαση ότι το εγχείρημα του Γ΄ΚΠΣ σηματοδοτεί την πορεία της χώρας για τα επόμενα χρόνια, αφού εκτελείται το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ