Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή με «οδηγό» τις πετρελαϊακές εταιρείες
Σημαντικές απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή, με «οδηγό» τις μετοχές των πετρελαϊακών εταιρειών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου κάνουν βουτιά 6,5% μετά την απόφαση της Ρωσίας να μειώσει την παραγωγή της κατά μόλις 50.000 βαρέλια.
27
Έντονα πτωτικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τις μετοχές των πετρελαϊακών εταιρειών να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Ο δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 1,77% στις 3.646,72 μονάδες, ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Αυγούστου.
Η άρνηση της Ρωσίας να συνεργαστεί με τον ΟΠΕΚ για την ενίσχυση των τιμών, καθώς σήμερα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή της κατά μόλις 50.000 βαρέλια το τέταρτο τρίμηνο (ενώ ο ΟΠΕΚ επιθυμούσε 300.000 βαρέλια), οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τις χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη.
Οι μετοχές των BP (3,7%), Total Fina Elf (2,5%) και Royal Dutch Petroleum (2,6%) σημειώνουν μεγάλες απώλειες, οδηγώντας χαμηλότερα κατά 3% τον κλαδικό δείκτη Dow Jones Energy.
«Σίγουρα είναι απογοητευτικό για τις πετρελαϊακές εταιρείες» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθυντής επενδύσεων της Robeco Group, Ρούμπεν Μίκερς. Θα δούμε περισσότερες (επενδυτικές) υποβαθμίσεις για αυτές τις εταιρείες, την ίδια ώρα που οι υποβαθμίσεις για το υπόλοιπο της αγοράς περιορίζονται» προσέθεσε.
Από τις αρχές της εβδομάδας ο Dow Jones Europe Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,50%, με τις μετοχές των BT, Deutsche Telekom και Credit Suisse να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,98% στις 5.239,90 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,26% στις 4.542,04 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 1,36% και διαμορφώνεται στις 5.054,78 μονάδες.
Τελευταία ενημέρωση: 15.20
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολωνία: Πρόστιμο στον υπουργό Δικαιοσύνης – Δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζή
- Euroleague: Πότε θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια για το Final Four του ΟΑΚΑ – Οι τιμές
- Καραμπόλα στον Κηφισό: Ουρές χιλιομέτρων και καθυστερήσεις στους δρόμους της Αττικής
- Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας βιογραφικής ταινίας του Μάικλ Τζάκσον – Εξωραϊσμός ή απεικόνιση της πραγματικότητας;
- Το πρωτάθλημα θα το πάρει… – Δείτε την πρόβλεψη του supercomputer για την πρωταθλήτρια Αγγλίας
- Τραμπ: Αποθέματα ορυκτών αξίας 12 δισ. δολαρίων για ενίσχυση μεταποίηση των ΗΠΑ

