Μείωση 81% σημείωσαν τα κέρδη της Ελληνικά Χρηματιστήρια στο εννιάμηνο
Σημαντική μείωση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω της αρνητικής διεθνούς και ελληνικής χρηματιστηριακής συγκυρίας.
27
Σημαντική μείωση παρουσιάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ στο εννιάμηνο της τρέχουσας χρήσης, λόγω της αρνητικής διεθνούς και ελληνικής χρηματιστηριακής συγκυρίας, η οποία είχε ως βασικό αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των συναλλαγών.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της 30ής Σεπτεμβρίου, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ Συμμετοχών (ΕΧΑΕ) διαμορφώθηκε στα 18,7 δισ. δρχ. έναντι 42,3 δισ. δραχμών της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, παρουσιάζοντας πτώση 55,7%.
Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν στα 6,5 δισ. δρχ. έναντι 34,1 δισ. δρχ. σημειώνοντας μείωση κατά 81%, ενώ τα καθαρά κέρδη προ φόρων του ομίλου, μετά την αφαίρεση της αναλογίας των μετόχων της μειοψηφίας, ανέρχονται σε πέντε δισ. δραχμές έναντι 24,5 δισ. δραχμών για την περυσινή περίοδο.
Κατά την περίοδο από 29 Μαρτίου του 2000 έως 30 Σεπτεμβρίου του 2001, τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας ΕΧΑΕ, η οποία θα κλείσει την πρώτη της υπερδωδεκάμηνη χρήση το Δεκέμβριο του 2001, εμφάνισαν καθαρά κέρδη προ φόρων ύψους 14,3 δισ. δραχμών.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου παρουσιάζουν υστέρηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω της αρνητικής διεθνούς και ελληνικής χρηματιστηριακής συγκυρίας, η οποία είχε ως βασικό αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των συναλλαγών, όπως συνέβη και σε άλλα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ στην εγχώρια αγορά σημειώθηκε μείωση της αξίας των συναλλαγών και της κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων εταιρειών κατά 62% και 35% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο.
Σχετικά με τις προοπτικές του ομίλου, επισημαίνεται η ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση του με ίδια κεφάλαια που ανέρχονται στα 101 δισ. δραχμές (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της μειοψηφίας), ενώ η ρευστότητα ανερχόταν στις 30 Σεπτεμβρίου, σε ενοποιημένη βάση, σε 95 δισ. δραχμές, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 60% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης της ΕΧΑΕ και στο 77% του συνόλου του ενοποιημένου ενεργητικού της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πού επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα – Οι νέες αλλαγές
- Βασίλης Σπανάκης: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για 61 αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική
- NBA: Οι πιθανότητες για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pic)
- Ο Στιβ Γουίτκοφ την Τρίτη στο Ισραήλ για να ενημερωθεί για τις «κόκκινες γραμμές» του Τελ Αβίβ έναντι του Ιράν
- Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον 16 νεκροί από το κρύο – Σφοδρό κύμα ψύχους πλήττει την πόλη
- Κυρ. Μητσοτάκης: Πρώτα «καρφώνει» την αντιπολίτευση και μετά ζητά συναίνεση για τη συνταγματική αναθεώρηση

