Λιγότερο το Ιnternet και τα PC για τους νέους στην Ελλάδα, εκτιμά το ευρωβαρόμετρο
Οι νέοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν λιγότερο από τους συνομήλικούς στην ΕΕ τους προσωπικούς υπολογιστές και το Διαδίκτυο, όπως προκύπτει από το ευρωβαρόμετρο. Ωστόσο, στη χρήση κινητών τηλεφώνων βρίσκονται κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο.
34
Οι νέοι στην Ελλάδα, ηλικίας 15 έως 24 ετών, χρησιμοποιούν λιγότερο από τους συνομήλικούς στην ΕΕ τους προσωπικούς υπολογιστές και το Internet. Ειδικότερα, μόνο το 41% κάνει χρήση PC τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και μόλις το 20% του Διαδικτύου. Ακόμη, μόλις των 12% των νέων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της κοινοτικής δημοσκόπησης, του ευρωβαρόμετρου.
Μεγαλύτερη εβδομαδιαία χρήση των προσωπικών υπολογιστών και του Διαδικτύου κάνουν οι Ολλανδοί, με 87% και 76% αντίστοιχα. Επίσης, το 69% των νέων Ολλανδών χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Στο σύνολο της ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 56% για τους προσωπικούς υπολογιστές, 37% για το Ιnternet και 31% για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Στη χρήση των κινητών τηλεφώνων οι νέοι στην Ελλάδα βρίσκονται κοντά στο μέσο κοινοτικό όρο. Το 79% χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, με ποσοστό 80% για τους «15». Μεγαλύτερη χρήση του κινητού τηλεφώνου κάνουν οι νέοι στη Φινλανδία με 92% και οι Ιταλοί με 90%, και μικρότερη οι νέοι Βρετανοί με 73% και οι Πορτογάλοι με 72%.
Παράλληλα, οι νέοι στην Ελλάδα δεν είναι από τους φανατικότερους σε σχέση με τους συνομήλικούς τους στην ΕΕ στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Μόλις το 15% των Ελλήνων, των Αυστριακών και των Φινλανδών παίζουν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι. Πιο φανατικοί είναι οι Βρετανοί με 33% και οι Γάλλοι με 31%, ενώ τελευταίοι είναι οι Δανοί και οι Ολλανδοί με 14%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ανασχηματισμός: Στις 11 η ορκωμοσία Σχοινά, Τουρνά και Λαζαρίδη στο Προεδρικό Μέγαρο
- Έλενα Χριστοπούλου – Κλέλια Ανδριολάτου: Οριστικό τέλος στη συνεργασία τους -Τι συνέβη – Η ανακοίνωση
- Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν τη δράση της σπείρας που χτυπούσε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών
- Ρωσία: Τουλάχιστον ένας νεκρός στο Ροστόφ από ουκρανική επίθεση – Πυρκαγιά σε πλοίο στην Αζοφική θάλασσα
- Τραγωδία στο Περού: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 60 τραυματίες σε συγκέντρωση οπαδών της Αλιάντζα Λίμα (vids)
- Μετρό: Προς τον Σταθμό Δικαστήρια ο «μετροπόντικας» της γραμμής 4 – Πέρασε την Κυψέλη
- Πολιτικός σεισμός μετά τις νέες δικογραφίες για ΟΠΕΚΕΠΕ – «Πυρά» της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης
- Ειδική έρευνα από το ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και τη μη συμμετοχή του στους αγώνες των Μπακς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442