H αστυνομία αναλαμβάνει τις έρευνες για τον ύποπτο φάκελο στο υπουργείο Υγείας
Η Ασφάλεια Αττικής ανέλαβε τις έρευνες για το φαρσέρ που ταχυδρόμησε στο υπουργείο Υγείας φάκελο με λευκή σκόνη, προκαλώντας πρωτοφανή κινητοποίηση των κρατικών υπηρεσιών λόγω του ενδεχόμενου τρομοκρατικής ενέργειας με χρήση του βακίλου του άνθρακα.
37
Να εντοπίσει τον άγνωστο φαρσέρ που προκάλεσε πρωτοφανή κινητοποίηση οκτώ κρατικών υπηρεσιών, στέλνοντας στο υπουργείο Υγείας φάκελο που περιείχε λευκή σκόνη, προσπαθεί η Ασφάλεια Αττικής, η οποία ανέλαβε από την Παρασκευή τις έρευνες για την υπόθεση. Οι χημικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο φάκελος δεν περιείχε το βάκιλο του άνθρακα, όπως αρχικά είχε θεωρηθεί πιθανό, αλλά μια άγνωστη προς το παρόν ουσία, πιθανότατα σόδα πλυντηρίου. Στο φάκελο αναγραφόταν ως παραλήπτης ο τέως πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, και είχε ταχυδρομηθεί από την Αθήνα. Αγνωστο παραμένει όμως πώς βρέθηκε στο σάκο με την αλληλογραφία του υπουργείου Υγείας. Οι δύο υπάλληλοι που ήλθαν σε επαφή με το φάκελοέφυγαν από το νοσοκομείο και πήγαν στο σπίτι τους -αφού τους δόθηκε φαρμακευτική αγωγή με αντιβιοτικά- όταν διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος δεν περιείχε το βάκιλο του άνθρακα. Η αστυνομία ανέλαβε τώρα να βρει μέσω των ταχυδρομείων και των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή όποιων άλλων στοιχείων τον άγνωστο αποστολέα. Ο φαρσέρ θα αντιμετωπίσει βαριές κατηγορίες, καθώς προκάλεσε πρωτοφανή κινητοποίηση οκτώ διαφορετικών κρατικών υπηρεσιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κύπρος: 52 χρόνια μετά οι μνήμες παλεύουν να μείνουν ζωντανές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 2 νεκροί, 42 τραυματίες σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ρωσίας στη Ζαπορίζια
- Κύπρος: εξακολουθώ να μην ξεχνώ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- Το Μαξίμου κάνει γαργάρα τις υποκλοπές και πανηγυρίζει που έχει μόνο 4 υπόδικους βουλευτές…
- Ισπανία – Αργεντινή: Δίκαιο και άδικο…
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου» έρχεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- ΟΟΣΑ: Πόσο αυξήθηκαν οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Ανεπούλωτες οι πληγές της κρίσης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442