
Στη Βρετανία έφτασε ο Αραφάτ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μπλερ
O Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ έφτασε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο για μια «πολύ σημαντική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Ο Αραφάτ έφτασε στο αεροδρόμιο Χίθροου με ιδιωτικό αεροπλάνο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα ανταποκριτής του Αλ-Τζαζίρα συνελήφθη στη Γενεύη για αδιευκρίνιστο λόγο.
25
O Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ έφτασε την Κυριακή το βράδυ στο Λονδίνο για μια «πολύ σημαντική συνάντηση», όπως τη χαρακτήρισε, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Ο Αραφάτ έφτασε στο αεροδρόμιο Χίθροου με ιδιωτικό αεροπλάνο και κάτω απόδρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα ανταποκριτής του Αλ-Τζαζίρα συνελήφθη στη Γενεύη για αδιευκρίνιστο λόγο.
«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική επίσκεψη. Ελπίζω ότι θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό την όλη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την όλη διεθνή κατάσταση, ιδιαίτερα ύστερα από τις τρομοκρατικές δραστηριότητες» είπε στους δημοσιογράφους ο Παλαιστίνιος ηγέτης.
Πρόκειται για το 12ο ταξίδι του Αραφάτ στο Λονδίνο από το Δεκέμβριο του 1993 και, όπως είπε ο Παλαιστίνιος γενικός πρόξενος στο Λονδίνο, Αφίφ Σαφιέ, αυτό το ταξίδι θα είναι το σημαντικότερο από όλα.
Εν τω μεταξύ, ο δορυφορικός τηλεοπτικός σταθμός του Κατάρ Αλ-Τζαζίρα ανακοίνωσε ότι ένας από τους ανταποκριτές του συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Γενεύης. Ο Αχμαντ Καμέλ, ανταποκριτής του καναλιού στις Βρυξέλλες, σκόπευε να μεταβεί στην Ελβετία για ένα θέμα σχετικό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, αλλά οι ελβετικές Αρχές τού απαγόρευσαν την είσοδο.
«Με έκλεισαν σε ένα κελί, αφού μου αφαίρεσαν τα ρούχα και τα χαρτιά μου. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν μου απαγγέλθηκε κατηγορία ούτε μου γνωστοποιήθηκε η αιτία της σύλληψής μου» είπε ο Καμέλ στο κανάλι από το κινητό του τηλέφωνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρόδος: Ελεύθερος μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό ο 70χρονος γυναικολόγος που καταδικάστηκε για βιασμό ασθενών του
- Γιώργος Μυλωνάκης: Παραμένει διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
- Έκτακτη εισφορά στα κέρδη και κατάργηση χρεώσεων – Παρεμβάσεις για τις τράπεζες προαναγγέλλει ο Ανδρουλάκης
- Είναι πολύ μπροστά στην Ιαπωνία: Η ξιφασκία γίνεται ένα απίθανο οπτικό υπερθέαμα (vid)
- CIA, Γάζα και Ιράν – Το εντυπωσιακό κλείσιμο των Strokes στο Coachella
- Ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυση του – Η ανάρτηση της ΠΑΕ (pic)

