27

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική χρηματοστηριακή αγορά την Παρασκευή, λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,60% (10,16 μονάδες) στις 1.691,31 και τον Dow Jones να σημειώνει πτώση 1,05% (98,88 μονάδες) και να διαμορφώνεται στις 9.311,57.


Ο Standard & Poors 500 «γλιστρά» χαμηλότερα κατά 1,04% στις 1.086,03 μονάδες, καθώς σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν το Σεπτέμβριο τη μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας (-2,4%).


Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν το Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

«Υπάρχει περιθώριο περαιτέρω πτώσης» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Talon Asset Management, Τέρι Ντάιμοντ. «Θα είναι δύσκολο το τέταρτο τρίμηνο» προσέθεσε.

Οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και προσωπικών υπολογιστών ενισχύονται, έπειτα από την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα αποτελεσμάτων από την Juniper Networks.

Η μετοχή της Juniper κάνει «άλμα» 19% στα 19,80 δολάρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ