Το μέλλον της Ford περνά από την Ευρώπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ford Motor Co.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Alan Mullaly δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς ότι η ανάκαμψη εναπόκειται στο λανσάρισμα μικρών αυτοκινήτων, και συγκεκριμένα των πάλαι ποτέ προοριζόμενων αποκλειστικά στην ευρωπαΐκή αγορά.
Η Ford εμμένει στην στρατηγική της για το λανσάρισμα μικρών αυτοκινήτων παρά την μειωμένη τιμή των καυσίμων, η οποία όπως παρατήρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της φίρμας Alan Mullaly θα σταθεροποιηθεί σε πιο υψηλά επίπεδα ακόμα και αν προς το παρόν, είναι ιδιαιτέρως χαμηλή.
Ευκαιρίας δοθείσης ο ισχυρός άνδρας της Ford, δήλωσε ότι η αμερικανική φίρμα δεν πρόκειται να ανακρούσει πρύμναν όσον αφορά την στρατηγική ανάκαμψης παρά την πρόσκαιρη πτώση στις τιμές των καυσίμων.
Το σημαντικότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μία πλήρη γκάμα αυτοκινήτων μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να προωθήσουμε τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα που διαθέτουμε είπε χαρακτηριστικά.
H μπλε οβάλ φίρμα εμμένει λοιπόν στην στρατηγική της, και προς επίρρωση τούτου προετοιμάζεται για το λανσάρισμα του ευρωπαϊκού μικρομεσαίου Fiesta στις ΗΠΑ, το οποίο και θα πραγματοποιηθεί το 2010.
Όπως είπε ο A. Mullaly θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα συμπαγών διαστάσεων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να λανσάρει ακόμα και το Ka στην αγορά στων ΗΠΑ, σχολιάζοντας παράλληλα ότι: …θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πόσο μπορούμε να μικρύνουμε το μέγεθος των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.
Πέραν ωστόσο των φιλόδοξων σχεδίων ανάκαμψης των πωλήσεων της Ford, που κατά γενική ομολογία τα πάει καλύτερα από τις Chrysler και GM, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας αφού τα αποθεματικά της μειώθηκαν κατά 8 δις δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2008, ο Alan Mullaly παραδέχτηκε ότι θα πάρει λίγο χρόνο να ισοσταθμιστούν οι απώλειες που προέκυψαν από την αγορά των SUV.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους οι πωλήσεις στην άλλοτε δημοφιλή κατηγορία δεν πρόκειται να ανακάμψουν πριν το τέλος του 2009, αρνείται ωστόσο να κάνει ανάλογη πρόβλεψη για την Ford.
auto.in.gr
- Ιωάννινα: Συνελήφθη 36χρονος που έδωσε κοκαΐνη στον ανήλικο γιο του – Στο νοσοκομείο ο 14χρονος
- Σε εορταστικό κλίμα και με ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά η κοπή της Βασιλόπιτας στον Δήμο Πειραιά
- Χανιά: Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στην περιοχή της Σούδας – Καταγγελίες για δολιοφθορά
- Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευχήθηκε καλή χρονιά σε… όλες τις γλώσσες ξεκινώντας με ελληνικά (vid)
- Διεγράφησαν πάνω από 308 χιλιάδες φοιτητές από τα πανεπιστήμια – Πανηγυρισμοί από το υπ. Παιδείας
- BTS: Οι «βασιλιάδες» της K-pop επιστρέφουν με νέο άλμπουμ μετά από 6 χρόνια σιωπής
