Τις 300 δραχμές θα φτάσει από τις 15 Ιουνίου το ποσό που θα πληρώνουν οι οδηγοί στα διόδια της Αττικής Οδού. Η τιμή αυτή θα ισχύσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2002, οπότε και θα γίνει ένα ευρώ (340,75 δραχμές).



Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού, Β.Χαλκιάς, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Asecap (των ευρωπαϊκών φορέων διαχείρισης αυτοκινητόδρομων) που πραγματοποιείται στο Στρασβούργο.



Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς, ο οποίος τόνισε ότι η νέα τάση είναι η προώθηση της ασφάλειας και της χρήσης νέων τεχνολογιών στους αυτοκινητόδρομους.



Επισήμανε, μάλιστα, το ρόλο των ιδιωτικών επενδύσεων στην κατασκευή νέων έργων και σημείωσε ότι στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο κατασκευαστικό πρόγραμμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, της τάξεως περίπου των δύο τρισ. δραχμών.



Ο Θεόδωρος Στρίμπερης, πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης των διοδίων θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι. Τόνισε, επίσης, ότι στα άμεσα σχέδια του ΤΕΟ είναι η συγκρότηση ειδικού σώματος για την αστυνόμευση των αυτοκινητόδρομων και η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού για την ενημέρωση των οδηγών.



Όπως ανέφερε ο ίδιος, κατά το 2001 θα διατεθούν συνολικά 350 δισ. δρχ. για την κατασκευή νέων αυτοκινητόδρομων και τη βελτίωση παλαιών. Περίπου 175χλμ. εξ αυτών θα δοθούν στην κυκλοφορία έως το τέλος του έτους.


news.in.gr