Σπορ μοντέλο πολυτελείας από την MG Rover
Tην εξαγορά της Qvale Automotive, η οποία εδρεύει στη Modena και απασχολεί 70 εργαζόμενους για την κατασκευή του σπορ αυτοκινήτου Mangusta, ανακοίνωσε η MG Rover.
Tην εξαγορά της Qvale Automotive, η οποία εδρεύει στη Modena και απασχολεί 70 εργαζόμενους για την κατασκευή του σπορ αυτοκινήτου Mangusta, ανακοίνωσε η MG Rover.
H βρετανική εταιρεία πρόκειται να χρησιμοποιήσει το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη του συγκεκριμένου μοντέλου της Qvale, σε συνδυασμό με V8 κινητήρα 4.600κ.εκ., απόδοσης 380 ίππων, για να κατασκευάσει ένα νέο πολυτελές αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Το πρώτο σχέδιο αποκαλύφθηκε από την ΜG Rover, φέρει την κωδική ονομασία MG X80 και δημιουργός του είναι ο διευθυντής του σχεδιαστικού τμήματος της Rover, Peter Stevens.
Η Qvale έχει ήδη, από το 1998, εξαγοράσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του πρωτότυπου Mangusta από τον ιταλικό οίκο de Tomaso oι υπεύθυνοι του οποίου παρουσίασαν το μοντέλο πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 1996.
To MG X80 θα παρουσιαστεί το 2002, δίνοντας στη βρετανική εταιρεία την ευκαιρία να εισχωρήσει στην κατηγορία των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται coupe και roadster εκδόσεις με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί σε κατηγορίες πάνω από τα υπάρχοντα MGF roadster, αλλά και τις «γρήγορες» sedan και sport-wagon εκδόσεις που θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι.
Ο Kevin Howe, διευθύνων σύμβουλος της MG Rover, δήλωσε: «To MG X80 θα αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της σειράς MG. Ακόμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στην εταιρεία να εισχωρήσει σε μία κατηγορία στην οποία σήμερα δεν εκπροσωπείται. Ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά των ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη διεθνώς στα σπορ αυτοκίνητα, θα μπορούμε πλέον να αξιολογήσουμε τη δυναμική της εταιρείας μας».
Συμπληρώνοντας, ο πρόεδρος της Qvale Automotive Group, Bruce Qvale, ανέφερε: «Η MG Rover έδειξε ενδιαφέρον για το πρωτότυπο Mangusta και πετύχαμε μία πολύ καλή συμφωνία. Η δύναμη του ονόματος MG μάς δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε γνωστοί στη διεθνή αγορά».
auto.in.gr
- Η γαλλική κυβέρνηση επιβιώνει ψηφισμάτων μομφής για τη συμφωνία Mercosur
- Μεντιλίμπαρ: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια»
- Και η Καλιφόρνια κινείται νομικά κατά του Grok για τις deepfake γυμνές φωτογραφίες γυναικών
- Σύλλογος Τεμπών: Αποδεκτή η παραίτηση Καρυστιανού – Δρομολογούνται σύντομα εξελίξεις
- Χιμένεθ: «Χάσαμε από δύο εντελώς παράλογα πέναλτι, το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του ματς»
- Εστουδιάντες – Ολυμπιακός 85-86: Μεγάλη νίκη στην Ισπανία με buzzer-beater της Γούλφολκ
