Ράλι Monte Carlo: Περίπατος Loeb στο «Πριγκιπάτο»
Την πέμπτη νίκη του στο ράλι του Monte Carlo και την πρώτη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε ο S. Loeb, δείχνοντας εξαρχής τις προθέσεις του. Δεύτερος τερμάτισε ο M. Hirvonen και τρίτος ο C. Atkinson.
Σε υγιεινό περίπατο για το S.Loeb εξελίχθηκε το απαιτητικό κατά τ΄άλλα ράλι του Monte Carlo. Ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, τερματίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία στην πρώτη θέση.
Εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα της Citroen C4 WRC και τις αναγνωρισμένες δυνατότητές του στις ασφάλτινες διαδρομές, δεν δυσκολεύτηκε να περάσει από την πρώτη κιόλας μέρα στο τιμόνι του φημισμένου αγώνα, όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του.
Η μοναδική απειλή προήλθε από τον ομοσταβλό του D. Sordo, ο οποίος ωστόσο εγκατέλειψε στην ενδέκατη ειδική διαδρομή με πρόβλημα στην υπερτροφοδότηση του κινητήρα.
Την εγκατάλειψη του Ισπανού εκμεταλλεύτηκε και ο Μ. Hirvonen, περνώντας δεύτερος και διατηρώντας τη θέση του μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Ο Φιλανδός αναγνώρισε την ταχύτητα του S.Loeb, δηλώνοντας, ωστόσο, ευχαριστημένος για τη δεύτερη θέση και τους βαθμούς που αυτή συνεπάγεται για τον ίδιο και για τη Ford
Εξίσου καλή ήταν και παρουσία του C. Atkinson, ο οποίος τερμάτισε τρίτος με το Subaru Impreza, αφήνοντας πίσω του με διαφορά ενός δευτερολέπτου τον F. Duval. Ο Βέλγος οδηγός της Stobart πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για μια θέση στο βάθρο, τερματίζοντας, ωστόσο, στην τέταρτη θέση.
Ενθαρρυντική ήταν και η επίδοση της Suzuki. Παρά τα προβλήματα που παρουσίασε το SX4 WRC, ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Junior WRC G. Anderson κατάφερε να τερματίσει όγδοος, αποσπώντας έναν βαθμό.
Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι θα πραγματοποιηθεί στη Σουηδία από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου.
auto.in.gr
- LIVE: Μπρέντφορντ – Φούλαμ
- Κηφισός: Συνελήφθη 46χρονος μετά από καταδίωξη – Έτρεχε μεθυσμένος με 200 χιλιόμετρα
- Κολωνός: «Βοήθεια, πνίγομαι» – Νέα στοιχεία για τη φωτιά στο διαμέρισμα όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι
- Υπόκλιση του Νεϊμάρ: «Το ταλέντο του Γιαμάλ θυμίζει εμένα και τον Μέσι»
- Αθηνά Οικονομάκου: Η πρόβα νυφικού σε διάσημο οίκο μόδας
- Κεφαλονιά: Το έγγραφο των εργαζομένων του νοσοκομείου στις καταγγελίες για τα ΤΕΠ μετά τον θάνατο της 19χρονης