
Παραμένει στην F1 μέχρι το 2012 η Ferrari
Η Ferrari αποχώρησε από την GPWC και δεσμεύτηκε έως και το 2012 για την παραμονή της στην Formula 1.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, η Ferrari επέκτεινε έως το 2012 την Συμφωνία Ομονοίας που διέπει τους συμμετέχοντες και την διοργανώτρια αρχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1.
Τα νέα σημαίνουν ότι η Ferrari αποφάσισε να αποχωρήσει από το μπλοκ που είχε δημιουργήσει από κοινού με τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, την GPWC και να εγκαταλείψει τα σχέδια δημιουργίας ανταγωνιστικού πρωταθλήματος μονοθεσίων από το 2008.
Σε συνέχεια των συζητήσεων που αφορούν την μελλοντική εξέλιξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, η FIA, η Formula One Management και η Ferrari, συμφώνησαν να παρατείνουν την μεταξύ τους Συμφωνία Ομονοίας και για την περίοδο 2008 – 2012 αναφέρετε στην ανακοίνωση της FIA.
Ο Bernie Ecclestone, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1 και ιδιοκτήτης της εταιρείας FOM, εμφανίστηκε …ικανοποιημένος με την συμφωνία που αποδεικνύει την μελλοντική σταθερότητα της Formula 1, ενώ ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Luca di Montezemolo, ανέφερε ότι …η συμφωνία ικανοποιεί τα αιτήματα που είχε η Ferrari τα τελευταία χρόνια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Bernie Ecclestone προσφέρει στις ομάδες, 500 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον, για τα επόμενα τρία χρόνια και πως έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για ανανεώσουν την Συμφωνία Ομονοίας και οι υπόλοιπες ομάδες.
Σε δηλώσεις του στο BBC, ο ισχυρός άνδρας της F1, ανέφερε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής των υπολοίπων ομάδων και πως η πρώτη τους αντίδραση στις προτάσεις του ήταν θετική.
Associated Press
- Goop Kitchen: Το νέο γαστρονομικό βήμα της Γκουίνεθ Πάλτροου στο Μανχάταν
- Ποντάροντας στον πόλεμο στο Ιράν: Πάνω από 1 δισ. δολάρια σε στοιχήματα που έγιναν με… ύποπτα καλό timing
- Επιθετικός σκύλος: Μια κραυγή για βοήθεια που οφείλουμε να ερμηνεύσουμε σωστά
- Ακροβατώντας μεταξύ Τραμπ και πολιτικής φθοράς – Η Τζόρτζια Μελόνι με την πλάτη στον τοίχο
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης
- «Ο Ποκουσέφσκι κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο»


