Π. Πρωτάθλημα Ράλι (WRC): Συνεχίζεται η εξέλιξη του Subaru Impreza 44S
Οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά της τελευταίας έκδοσης του Subaru Impreza, που φέρει την κωδική ονομασία 44S αναπτέρωσαν το πεσμένο ηθικό και τις ελπίδες του Richard Burns για την κατάκτηση του τίτλου το 2001. Όλα αυτά όμως πριν ο κινητήρας παραδώσει το πνεύμα του κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιούσε ο Βρετανός οδηγός εν όψει του Ράλι Monte Carlo στις 18 Ιανουαρίου.
Οι επιδόσεις και η οδική συμπεριφορά της τελευταίας έκδοσης του Subaru Impreza, που φέρει την κωδική ονομασία 44S αναπτέρωσαν το πεσμένο ηθικό και τις ελπίδες του Richard Burns για την κατάκτηση του τίτλου το 2001. Όλα αυτά όμως πριν ο κινητήρας παραδώσει το πνεύμα του κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιούσε ο Βρετανός οδηγός εν όψει του Ράλι Monte Carlo στις 18 Ιανουαρίου.
«Το θετικό είναι ότι συνηθίζεις το αυτοκίνητο αρκετά γρήγορα, από τα πρώτα χιλιόμετρα. Δεν έχει πολλές διαφορές στην αίσθηση σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά είναι γενικά ελαφρώς βελτιωμένο, με πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού» δήλωσε ο Richard Burns.
Πέρα από τα προβλήματα με τον κινητήρα που αντιμετώπισε η ομάδα της Subaru, η έλλειψη χιονιού στη νότια Γαλλία, όπου η ομάδα πραγματοποιεί τις δοκιμές της, δεν της έχει επιτρέψει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Οι συγκεκριμένες δοκιμές έχουν επικεντρωθεί στα ελαστικά και η ομάδα δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλες μέχρι το τέλος του έτους.
Στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2001, το Ράλι Monte Carlo, η Subaru θα συμμετάσχει με τρία αυτοκίνητα. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο δεύτερος επίσημος οδηγός που θα πλαισιώσει τον Richard Burns στο κυνήγι των βαθμών θα είναι ο Εσθονός Markko Martin.
Οι περισσότεροι ίσως περίμεναν να καλυφθεί αυτή η θέση από τον Petter Solberg, καθώς ο Νορβηγός διαθέτει μεγαλύτερη πείρα σε αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος, αλλά και έχει διανύσει περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα με το Impreza. Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι κανένας από τους δύο δεν έχει συμμετάσχει στο παρελθόν στο συγκεκριμένο αγώνα.
«Δεν έχω πρόβλημα με αυτή την απόφαση. Εξάλλου είχε (σ.σ.: ο Markko Martin) πιο σταθερή απόδοση από εμένα στα τελευταία ράλι. Είναι καλό για τον ίδιο. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα συμμετέχω σε 14 αγώνες τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο Petter Solberg.
Η Subaru σίγουρα έλαβε υπόψη της τη μεγαλύτερη εμπειρία του Εσθονού στους ασφάλτινους αγώνες, έναντι του Νορβηγού οδηγού, τον οποίο η Ford -η προηγούμενη ομάδα του- χρησιμοποιούσε μόνο στα χωμάτινα ράλι. Ο Markko Martin πάντως δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η νέα του ομάδα.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Subaru δείχνει να με εμπιστεύεται τόσο πολύ. Είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ δύσκολο να μάθεις το συγκεκριμένο ράλι. Πιστεύω ότι ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα η απόφαση της ομάδας» κατέληξε ο Markko Martin.
auto.in.gr
- Σύνοδος στο Νταβός: Ο Τραμπ προσγειώθηκε στη Ζυρίχη – Διπλωματικός πυρετός ενόψει της ομιλίας του
- Τι αλλάζει στη χρηματοδότηση του γαλλικού κινηματογράφου και γιατί έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις
- Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την 18η αγωνιστική της Super League: Σιδηρόπουλος στο Καραϊσκάκη, Ευαγγέλου στην Τρίπολη
- Mercosur: «Στον πάγο» η συμφωνία – Παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
- Πάνω από τριάντα πόντοι το ύψος του χιονιού στο Μουζάκι-Συστάσεις της Δημοτικής Αρχής στους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 27χρονη δύο μέρες πριν τον γάμο της
