Στη νέα ομάδα Manor Grand Prix θα συνεχίσει την καριέρα του το 2010 στη Formula 1 ο Timo Glock, μετά την αποχώρηση της Toyota – για την οποία οδηγούσε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Ο Γερμανός είχε συζητήσει και με τη Renault, για τη θέση δίπλα στον Robert Kubica.


Ο πρωταθλητής του GP2 το 2007 είπε ότι επέλεξε τη Manor GP λόγω της δυναμικής που διαφαίνεται στην βρετανική ομάδα – ειδικά αν ολοκληρωθεί η αγορά της από τον Richard Branson και μετονομαστεί σε Virgin F1, όπως φημολογείται.


Αφού είπε ότι είχε επαφές με αρκετές καθιερωμένες ομάδες του σπορ, ο 27χρονος συνέχισε: Ο τρόπος με τον οποίο θέλω να φτάσω στην επιτυχία είναι να είμαι μέρος της διαδικασίας οικοδόμησης μιας ομάδας και να έχω καίριο ρόλο στην εξέλιξη του μονοθεσίου.


Για το λόγο αυτό είναι συναρπαστική η ευκαιρία που μου προσφέρει η Manor. Είναι αληθινή αγωνιστική ομάδα, που διοικείται από ανθρώπους των αγώνων. Μπορεί να είναι μικρή και νέα, αλλά έχει μεγάλες φιλοδοξίες και συναρπαστικό πρόγραμμα εξέλιξης του μονοθεσίου.


Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Nick Wirth, ήταν σημαντικό να αποκτηθεί ένας οδηγός με εμπειρία από τα μονοθέσια του 2009 για να βοηθήσει στο πρόγραμμα εξέλιξης του πρώτου μονοθεσίου της Manor GP.


Το γεγονός ότι ήρθε και είδε όλες τις παραμέτρους του προγράμματός μας πριν αποφασίσει δείχνει πολλά για όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, συμπλήρωσε ο Βρετανός.