Το Πεκίνο, υιοθετεί σειρά μέτρων άναγκης προκειμένου να  βελτιώσει τον αέρα που θα αναπνέουν αθλητές αλλά και επισκέπτες οι οποίοι θα καταφτάσουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Το νέφος αποτελέι μείζον πρόβλημα στο Πεκίνο κι έναν μήνα  πριν τους Ολυμπιακούς, οι αρχές κάνουν έκκληση στους κατοίκους να χρησιμοποιούν πράσινα μέσα μεταφοράς και να συμμορφώνονται με τις επικείμενες απαγορεύσεις που θα επιβληθούν και στοχεύουν στην μείωση του νέφους και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που μαστίζει την κινεζική πρωτεύουσα.




Για τις ανάγκες της επίτευξης αυτού του στόχου, το Πεκίνο θα υιοθετήσει το μέτρο της εναλλάξ κυκλοφορίας μονών και ζυγών αυτοκινήτων, από τις 20 Ιουλίου μέχρι και την λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 17 Σεπτεμβρίου, με τον ευσεβή πόθο να μειώσει αφενός κατά 45% τα 3,29 εκ. οχήματα που κυκλοφορούν και αφετέρου, κατά 63% τις εκπομπές ρύπων.



Παράλληλα με αυτό το μέτρο, οι αρχές της πόλης του Πεκίνου διέταξαν την απόσυρση των μισών κρατικών οχημάτων από τους δρόμους της πρωτεύουσας, διαταγή η οποία θα ισχύσει μέχρι την λήξη των Παραολυμπιακών Αγώνων.



Πληροφοριακά, το Πεκίνο διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης παγκοσμίως, ενώ έχει από το πλέον επιβαρημένο αστικό ιστό από άποψη κυκλοφοριακού, με 1.000 αυτοκίνητα να προστίθενται καθημερινά στους δρόμους του. 

auto.in.gr