H ύφεση στο χρηματοοικονομικό τομέα δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και ειδικώς τις εξ Αμερικής ορμώμενες, οι οποίες ήδη από το καλοκαίρι, με την άνοδο της τιμής των καυσίμων επλήγησαν περισσότερο από τις ευρωπαϊκές.


Mεγαθήρια όπως η GM και η Ford είδαν τους προηγούμενους μήνες τις μετοχές τους να κατρακυλούν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης και των υψηλών τιμών σε καύσιμα και πρώτες ύλες. Μετά τα εξωφρενικά αρνητικά ρεκόρ του Ιουνίου, και καταγεγραμμένες απώλειες 15,5 δις δολαρίων κατά το δεύτερο τετράμηνο του 2008, η GM έσπευσε να εξαγγείλει σχέδια αναδιάρθρωσης με περικοπές κόστους ύψους 10 δις δολαρίων οι οποίες θα της εξασφάλιζαν την απαιτούμενη ρευστότητα για το τρέχον και το επόμενο έτος.


Οι τρέχουσες εξελίξεις έδειξαν ωστόσο, ότι τα χειρότερα δεν έχουν παρέλθει διαψεύδοντας τις ελπίδες Ford και GM για ανάκαμψη, αφού μόλις χθες είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν για ακόμη μία φορά σημειώνοντας νέα χαμηλά ρεκόρ. Αναλυτικότερα οι μετοχές της GM έπεσαν κατά 31%, την χαμηλότερη κεφαλαιοποίησή της από το 1929 σύμφωνα με στοιχεία της Global Financial Data, ενώ εκείνες της Ford, κατρακύλησαν κάτω από τα τρία δολάρια αγγίζοντας την χαμηλότερη τιμή τους, τα τελευταία 25 χρόνια.


Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι επί του παρόντος, η κεφαλαιοποίηση της GM ανέρχεται στα 3,3 δις δολάρια κάτι που αντιστοιχεί σε 700 εκ δολάρια λιγότερα από την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση της εταιρείας τον Μάρτιο του 1929, λίγες εβδομάδες πριν το μεγάλο Κραχ.


Παράλληλα, οι Κασσάνδρες της Wall Street κάνουν λόγο για αργή ανάκαμψη η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και το 2013, προβλέποντας ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα μειωθούν περαιτέρω το 2009 επί αμερικανικού εδάφους, πέφτοντας στις 13,2 εκ. μονάδες.


Και το προαναφερθέν αποτελεί ένα συντηρητικό σενάριο καταστροφολογίας αφού απ ότι φαίνεται υπάρχουν και πιο …σκληροπυρηνικές Κασσάνδρες. Για του λόγου το αληθές, το υψηλά ιστάμενο στέλεχος της J.D. Power, Jeff Schuster, επιφορτισμένος με τις αυτοκινητικές προβλέψεις δήλωσε με περισσή απαισιοδοξία Ενόσω η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει εμφανώς επιβράδυνση κατά το 2008, το 2009 μπορεί να έχουμε να κάνουμε με μία συνολική κατάρρευση.


auto.in.gr