Ο Ralf Schumacher παραμένει ανέτοιμος σωματικά, σύμφωνα με τη διάγνωση των ιατρών του και έτσι δεν θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες δοκιμές της Williams, στην πίστα της Monza, αυτή την εβδομάδα. Ως εκ τούτου, ο Γερμανός πιλότος δεν θα αγωνιστεί ούτε στο Grand Prix Ιταλίας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση υγείας του, από τον τραυματισμό του στο GP των ΗΠΑ τον περασμένο Ιούνιο, αποφάνθηκαν ότι ο οδηγός της βρετανικής ομάδας δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του και δεν του επέτρεψαν καν να δοκιμάσει να οδηγήσει το μονοθέσιο του.

Ο Βραζιλιάνος, Antonio Pizzonia, που άφησε καλές εντυπώσεις με τις προηγούμενες εμφανίσεις του, θα αντικαταστήσει τον R.Schumacher και σε αυτό το GP.