Αυτοκίνητα Honda με αυτόματο πιλότο!
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda είναι η πρώτη που δοκιμάζει το νέο της αυτόματο σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου (HIDS) σε δημόσιους δρόμους.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda είναι η πρώτη που δοκιμάζει το νέο της αυτόματο σύστημα ελέγχου του αυτοκινήτου (HIDS) σε δημόσιους δρόμους.
Στόχος του συστήματος είναι να μειώσει το άγχος της οδήγησης και να βελτιώσει την ασφάλεια, ειδικά στα μεγάλα και πολύωρα ταξίδια. Το νέο αυτό σύστημα θα είναι χρήσιμο και στις καθημερινές μετακινήσεις, αφού οι οδηγοί έχουν τη συνήθεια να αποσπούν εύκολα την προσοχή τους από το δρόμο.
Η λειτουργία του HIDS (Honda Intelligent Driver Support) είναι ιδιαίτερα απλή.
Μέσω ενός αισθητήρα ελέγχεται διαρκώς η απόσταση του αυτοκινήτου από το προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα να διατηρείται πάντα μια ασφαλής απόσταση. Το HIDS έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει και τις διαχωριστικές γραμμές στο δρόμο, και επομένως μπορεί να διασφαλίσει ότι το αυτοκίνητο θα διατηρεί πάντα τη σωστή πορεία του.
Η Honda είναι η πρώτη εταιρεία που παίρνει έγκριση για να δοκιμάσει ένα τέτοιο σύστημα σε δημόσιους δρόμους. Η εταιρεία έχει φυσικά σκοπό να υποβάλει το σύστημα σε πολλά και εξαντλητικά τεστ, προτού δώσει το πράσινο φως για να βγει στην παραγωγή.
Πάντως, το ενδεχόμενο να δούμε το HIDS στα μελλοντικά μοντέλα της Honda είναι πολύ πιθανό, καθώς αυτή η τεχνολογία είναι πλέον εφικτό να εφαρμοσθεί στε αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.
auto.in.gr
- «Γιατί αυτή και όχι εγώ;» Η Τζέιν Φόντα αμφισβητεί τη Στρέιζαντ στα Όσκαρ, διεκδικεί τον Ρέντφορντ
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA

