Ανάκαμψη το 2011 για τις πωλήσεις αυτοκινήτων προβλέπεται στο κατά Goldman Sachs μέλλον
Πτώση πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στις διεθνείς αγορές -πλην της Κίνας- προβλέπει για τα δύο επόμενα χρόνια ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος.
Ζοφερά προβλέπονται τα δύο επόμενα χρόνια για τις αυτοκινητοβιομηχανίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών του επενδυτικού οίκου Goldman Sachs, καθώς η καθοδική πορεία στις πωλήσεις αυτοκινήτων δεν αναμένεται να ανακοπεί πριν το 2011.
Αναλυτικότερα, προβλέπεται ότι ο ρυθμός πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Δυτική Ευρώπη, η οποία πλήττεται από την οικονομική κρίση δεν πρόκειται να ανακάμψει πριν το 2011 καθώς σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις το 2010 δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 11,2 εκατομμύρια μονάδες, έναντι 13,9 εκ. που είχε αρχικά προϋπολογιστεί ενώ το 2011 θα αυξηθούν στις 11,5 εκ. μονάδες.
Παράλληλα, αναλόγως δυσοίωνες παρουσιάζονται οι προβλέψεις της Goldman Sachs και για τις χώρες της Ανατ. Ευρώπης όπου οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων θα πέσουν στα 2,3 εκατομμύρια το 2010 -από τα προϋπολογισθέντα 2,9 εκ. το 2009- για να αρχίσουν να ανακάμπτουν από το 2011.
Και για όσους εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις αναδυόμενες χώρες, τις οποίες το σύνολο των αυτοκινητοβιομηχανιών, και όχι μόνο, αντιμετώπιζαν ως γη της επαγγελίας λόγω της ταχείας ανάπτυξης αλλά και του εύρους των αγορών τους, η Goldman Sachs εκτιμά ότι για το 2010 οι πωλήσεις στην Ρωσία θα μειωθούν στα 2,7 εκατομμύρια μονάδες από 3,3 εκ το 2009. Το ίδιο σκηνικό θα παρατηρηθεί και στην Βραζιλία με μείωση στις πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων η οποία θα αγγίξει το 20% μέσα στο 2010.
Από τις δυσοίωνες προβλέψεις της Goldman Sachs δεν παραλείπεται ούτε η αγορά της Iνδίας αφού οι εκτιμήσεις των αναλυτών θέλουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να χάνουν πωλήσεις 300.000 μονάδων από το 2009 στο 2010 -από 1,8 σε 1,5 εκ. μονάδες.
Μόνη εξαίρεση, η αγορά αυτοκινήτων στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις αναμένεται να παραμείνουν σταθερές στις 8,8 εκατομμύρια μονάδες κατά το διάστημα 2008- 2010.
auto.in.gr
- Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ έσπασε ένα στοιχειωμένο ρεκόρ 63 ετών (pics, vids)
- Χαριλάου Τρικούπη: «Καρφιά»για Δούκα και Χριστοδουλάκη που αντέδρασαν στη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
- Αύξηση της χρήσης AI, έλλειμμα δεξιοτήτων – Νέο εργαλείο μετρά στην πράξη την επάρκεια των εργαζομένων
- Πέθανε στα 52 του ο Lord Sear, επί χρόνια DJ και στενός συνεργάτης του Eminem
- Άγουρο το Avocado – H Meta αναβάλλει το νέο μοντέλο ΑΙ λόγω χαμηλών επιδόσεων
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική επίθεση στον 20χρονο – Τον κυνήγησαν και τον μαχαίρωσαν
