Βαγγέλης Βενιζέλος
Από τον Γιάννη Τ. έλαβα το παρακάτω σχόλιο πρωί-πρωί και ευχαρίστως το παραθέτω. Παρακολούθησα προσεκτικά τη συνέντευξη Βενιζέλου στο MEGA και θέλω να προκαλέσω σχολιασμό από το κοινό της ιστοσελίδ
Από τον Γιάννη Τ. έλαβα το παρακάτω σχόλιο πρωί-πρωί και ευχαρίστως το παραθέτω.
Παρακολούθησα προσεκτικά τη συνέντευξη Βενιζέλου στο MEGA και θέλω να προκαλέσω σχολιασμό από το κοινό της ιστοσελίδας αύριο. ΄Ηταν αποκαλυπτικός στον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τα πολιτικά γεγονότα και εκφράζει τις προθέσεις του.
Είχα καιρό να θυμηθώ πως μιλά και φαίνεται. Πιστεύω ότι στο πρόσωπό του έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μικρό case study για το την γενική φόρμα ενός «Πολιτικού Άνδρα» τη στιγμή που ακούει το κάλεσμα της «πολιτικής του μοίρας» (ας πούμε ότι έτσι λέγεται…).
Για κέντρισμα λοιπόν…
1ον: Δεν μου διέφυγε ότι _φλέγεται_ από τη φιλοδοξία να ηγηθεί σύντομα του κινήματος (σεβόμενος όμως τις καταστατικές διαδικασίες).
2ον: Έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην δυνητική του ικανότητα να συσπειρώσει τον «κόσμο του ΠαΣοΚ» και να πετύχει ως ηγέτης εκεί που απέτυχε ο ΓΑΠ — δηλ. να εκφράσει το πλειοψηφικό κεντροαριστερό ρεύμα της κοινωνίας (έτσι το βλέπει ότι διαμορφώθηκε) και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές (όποτε αυτές γίνουν).
3ον: Αν και φιλόδοξος, παρουσιάστηκε μεγαλόκαρδος (σχεδόν λεοντόκαρδος): εκφράστηκε με γεναιοδωρία για το CV του ΓΑΠ (ευρωπαιστής, έμπειρος σε πόστα ισχυρά, πρόεδρος ΣΔ κλπ.). Ταυτόχρονα όμως εμφορούμενος από το extra momentum και τη θέση ισχύος στην οποία (ο ίδιος θεωρεί) ότι βρίσκεται, είπε, ότι συναισθάνεται την «δύσκολη και ευαίσθητη» θέση του ΓΑΠ, εφόσον εκείνος είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Και πήγε ακόμη παραπέρα: έκανε _δημόσια_πρόταση_ στον ΓΑΠ να συμμετάσχουν σε τηλεοπτική συνομιλία (μονομαχία το λέω εγώ) και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους (οι δυο τους) επί παντός επιστητού.
Επίσης θέλει να εκλεγεί πρόεδρος από τα «μέλη και τους φίλους» (όπως πρώτος εξελέγη ο ΓΑΠ) — τώρα άλλωστε έχει διαβάσει τις δημοσκοπήσεις που τον φέρνουν πρώτο.
4ο: Επειδή κάποιοι τον λοιδόρησαν: δικαιολόγησε την σπουδή με την οποία δήλωσε υποψήφιος το βράδυ της Κυριακής και ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς από τη στιγμή που ο ίδιος ο ΓΑΠ έθεσε θέμα ηγεσίας. Ο τολμών νικά έτσι δεν λένε;
5ο: Δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί η ειλικρίνεια των καλών προθέσεων του και της διάθεσης προσφοράς για το Κίνημα και τον τόπο. Εξ ίσου δύσκολα όμως μπορεί να παραβλεφτεί το ότι η πολιτική του φιλοδοξία τον ωθεί να τα παίξει _όλα_για_όλα_ και να πιάσει τον ταύρο (το κόμμα) από τα κέρατα όσο το δυνατόν συντομότερα.
Τέλος: όσοι τρέφουν συμπάθειες για την άγνωστη μοίρα του ΠαΣοΚ/Κεντροαριστεράς και δράτονται της ευκαιρίας να αξιολογήσουν τον πολιτικό άνδρα Ευα. Βενιζέλο, καλούνται να λύσουν την παρακάτω άκρως μη γραμμική εξίσωση:
Ευα Βεν = Πεπλεγμένη Συνάρτηση (Πολιτική Φιλοδοξία, Διάθεση Προσφοράς, Κεντροαριστερά στην κυβέρνηση, Καλό της Χώρας).
(ΟΚ δεν είναι αληθινή εξίσωση, μόνον σχηματική…)
Γιάννης Τ.
- Αργεντινή: Μεγάλες δασικές πυρκαγιές στην Παταγονία – Η κυβέρνηση κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης
- Συνταγή: Γιουβέτσι χταπόδι στην κατσαρόλα με κοκκάρια
- Fed: Ο Τραμπ ανακοινώνει σήμερα τον νέο επικεφαλής
- Βρεφικό γάλα: Τι πίνουν πραγματικά τα μωρά μας;
- Η Δανία φοβάται μη χάσει τη Γροιλανδία, αλλά ξεχνά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία το 1999
- Πέντε τροφές που μας κρατούν νέους








