Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για επιθέσεις με χημικά όπλα ετοιμάζει η Πολεμική Αεροπορία
Αθήνα: Σχέδιο ιατρικής δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενη επίθεση με χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα έχει ετοιμάσει η Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα την Τετάρτη.
Αθήνα: Σχέδιο ιατρικής δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ενδεχόμενη επίθεση με χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα έχει ετοιμάσει η Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα την Τετάρτη.
Το σχέδιο αφορά στην ασφάλεια του προσωπικού των αεροδρομίων και των πτητικών μέσων, καθώς και τις αερομεταφορές ατόμων που έχουν πληγεί από βιολογικά, χημικά ή πυρηνικά όπλα. Όπως επισήμαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου επιστήμονες από την Ελληνική Εταιρεία Αεροπορικής και Διαστημική Ιατρικής, η αντιμετώπιση αυτή βασίζεται κυρίως στην πρόληψη.
Και αυτό διότι δεν υπάρχουν αντίδοτα για όλα τα χημικά όπλα, ενώ είναι δύσκολο να υπάρξει προστασία από τις ακτινοβολίες των πυρηνικών όπλων και τους μικροοργανισμούς που προκαλούν επιδημίες σε περίπτωση βιολογικού πολέμου.
health.in.gr
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»