
Ελληνικοί αεροδιάδρομοι στη διάθεση των ΗΠΑ σε περίπτωση αμερικανικού χτυπήματος
Στη διάθεση των ΗΠΑ βρίσκονται οι αεροδιάδρομοι της Ελλάδας, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποφασίσει να προχωρήσει σε χτύπημα - απάντηση για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα υπέβαλε το Σάββατο, επισήμως, το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και ικανοποιήθηκε.
35
Στη διάθεση των ΗΠΑ βρίσκονται οι αεροδιάδρομοι της Ελλάδας, σε περίπτωση που η Ουάσινγκτον αποφασίσει να προχωρήσει σε χτύπημα – απάντηση για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα υπέβαλε το Σάββατο, επισήμως, το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και ικανοποιήθηκε.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, το ίδιο αίτημα υποβλήθηκε και στην Αγκυρα και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, έσπευσε να το ικανοποιήσει. Μάλιστα, ο κ. Ετζεβίτ απέστειλε και επιστολή αποδοχής προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, δεν πρόκειται να ζητήσουν τίποτα άλλο από την Ελλάδα εκτός από τους αεροδιάδρομους. Και αυτό διότι οι Αμερικανοί, προς το παρόν, επιθυμούν μόνο συμπαράσταση, νέες νομοθεσίες και νέες πολιτικές για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή